六小館

SIXA
係東涌露完營,出返黎近近嘆返個靚早餐~因為好肚餓,所以我地2個人都叫左成6碟點心😂上網見幾多好評,同埋價錢又偏中上,感覺應該唔差,抱有期待地試下😋黑松露蝦餃 $55/2pcs 評分:🌟🌟🌟🌟兩粒都大大粒,係平時蝦餃既兩倍份量😂食落去有淡淡既黑松露味,有好多蝦仔,好足料,皮唔會太厚,幾新穎既點心,值得一試春卷 $55/3pcs 評分:🌟🌟春卷有三條大大條,切個陣聽到勁脆,當然食落去都好脆啦🤣,但皮真係太厚,如果可以簿啲就好,同埋食落去都偏油,口感麻麻鮮蝦燒賣 $55/3pcs 評分:🌟🌟🌟🌟呢一個又係勁大粒!真係平時酒樓/點心鋪既1.5倍份量,仲要入面好多餡料,超足料,係會食得出啲蝦有蝦味,呢個推薦可以食鳳爪排骨飯 $65 評分:🌟🌟有啲失望,排骨好有冰鮮雪左好耐既感覺,鳳爪中規中矩,不值一試叉燒包 $48 評分:🌟🌟🌟🌟🌟包體好軟熟好香!叉燒餡料都好到位,整體好夾,會推薦灌湯餃 $65 評分:🌟🌟🌟竹生味幾重,但唔夠香濃,餃勁大料,足料但味道一般黃金煎堆仔 $45/3pcs 評分:🌟🌟🌟煎堆唔脆偏軟,呢款係唯一一款餡料好少,只有少少麻蓉,麻蓉係湯圓餡料嗰隻味,都係中規中矩整體來講,呢間
係東涌露完營,出返黎近近嘆返個靚早餐~
因為好肚餓,所以我地2個人都叫左成6碟點心😂

黑松露蝦餃 $55/2pcs 評分:🌟🌟🌟🌟

春卷 $55/3pcs 評分:🌟🌟

鮮蝦燒賣 $55/3pcs 評分:🌟🌟🌟🌟

鳳爪排骨飯 $65 評分:🌟🌟

叉燒包 $48 評分:🌟🌟🌟🌟🌟
包體好軟熟好香!叉燒餡料都好到位,整體好夾,會推薦

灌湯餃 $65 評分:🌟🌟🌟
竹生味幾重,但唔夠香濃,餃勁大料,足料但味道一般

黃金煎堆仔 $45/3pcs 評分:🌟🌟🌟

整體來講,呢間啲點心好足料,好飽肚,但味道中規中矩,唔特別好食,可試但唔會Encore,人均$200up