2023-08-23 2070 views
<Mochiffon> 📍尖沙咀分店🔸香濃宇治抹茶🍵 x 紅豆🫘 = 💯MATCH!!! 🔸超軟熟Mochi蛋糕 🍰🤤 🦁 最近真係好多朋友仔生日 🦁 朋友生日正正就係食蛋糕嘅好時機 📣📣📣🤭 呵呵 ⋯ 為食鬼私心推薦Mochiffon。宇治抹茶黃豆蛋糕($440) — 從透明盒移出蛋糕,濃郁抹茶氣味撲鼻而來 🍵 切開蛋糕,發現中空嘅蛋糕設計,份外驚喜 😍😍😍 穀物脆片傾瀉而出 🌾🌾🌋 蛋糕層次分明,濃厚嘅抹茶忌廉包裹住鬆軟嘅戚風蛋糕、紅豆蓉及煙韌麻糬 🤤 單睇佢橫切面,都已經流晒口水 ~ 恨不得馬上大快朵頤,食落口感層次分明,有種愛恨交纏嘅感覺,好味!奈何糯米糍,感覺實在太過實在 🤣🤣🤣 一舊已經飽到上心口,連晚飯都可以慳返,正!慳錢!
<Mochiffon> 📍尖沙咀分店
🔸香濃宇治抹茶🍵 x 紅豆🫘 = 💯MATCH!!!
🔸超軟熟Mochi蛋糕 🍰🤤

宇治抹茶黃豆蛋糕