2023-05-03
午飯時間,同細佬去呢間冰室食飯。兩年前食過一次覺得d嘢食ok,所以今日再去呢到食飯。我叫咗個“茄汁焗豬排飯” ,跟餐飲一杯 涷奶茶。細佬就叫咗個‘’白汁焗雞脾飯‘’,餐飲 涷華田。等咗都幾耐,差唔多要15分鐘左右,兩個焗飯先到。我咬咗啖塊豬排,好“鞋”,吞唔落🥵,難食,吐返出嚟。淨食埋d飯就算。細佬果個焗飯,佢話隻雞脾都係好“鞋”,唔好食🥵。又係食埋d飯就算。杯涷華田偏淡,唔好飲😓。最後大家都食得唔係好飽,埋單走人。連涷飲差唔多要成八十蚊一個飯,咁嘅質素,真係冇下次再幫襯。我哋之後要出去搵其他嘢食填肚。記得兩年前我食過都係呢個焗飯,焗飯超滿,塊豬排又大塊,肉質又淋,超好食。但今日再食,水準明顯下降,超難食🤮。如果用呢個價錢去其他餐廳,冰室食飯。分分鐘好食過佢,什至“平”過佢。所以認真冇下次再去幫襯佢。試埋佢其他嘢食。😡今日認真中伏。
最後大家都食得唔係好飽,埋單走人。
今日認真中伏。