2023-04-20
看到網上好評特別開車去試下呢一間茶餐廳。去到個心已經嚇一嚇,店面比相片中更殘舊,行入裏面更加喺一陣酸叔味。一場黎到多諗住點都試下。我地下午2點幾去到,鋪頭坐滿20%左右,入到去無人招呼,自己搵位坐。坐低嘅時候正好有另外一台客人係度發脾氣,話叫左杯野飲,45分鐘都未到,心裡面已經諗伏味濃。之後坐左10分鐘先有人黎幫我地落單。兩個人,叫左常餐同埋佢地話係招牌嫁蔥油炸雞髀飯。等咗20分鐘一直未到。叫個後生仔幫我地催下單,後生仔一臉厭世咁問我欠乜嘢。先生,枱面空空如也乜嘢都冇,好明顯乜嘢都未到啦, 望住我做咩呀,需要我重新落一次單咪直接講囉,當然係冇道歉啦。之後再重新落一次單,再等多15分鐘,之後發覺佢地又再漏左單。叫個常餐同埋炸雞髀飯差唔多40分鐘之後先先後上枱。上先係沙爹牛公仔麵,難食到嘔。話係沙爹汁,事實上喺一pat無味嫁獻汁淋到左喺公仔麵度,沙嗲獻入面凹凸加幾片牛肉,當然喺肉還肉,汁還汁啦。到個蔥油炸雞髀飯上枱,又話係生炸雞髀,實質喺番炸左無數咁多,里里外外又柴又乾又吾新鮮。話蔥油只係係雞髀下面放咗啲劣質豉油,豉油上面灑左一啲唔新鮮嘅蔥,兩樣野根本就唔夾,難食到一個點,根本就係劣食。我
叫個常餐同埋炸雞髀飯差唔多40分鐘之後先先後上枱。上先係沙爹牛公仔麵,難食到嘔。話係沙爹汁,事實上喺一pat無味嫁獻汁淋到左喺公仔麵度,沙嗲獻入面凹凸加幾片牛肉,當然喺肉還肉,汁還汁啦。到個蔥油炸雞髀飯上枱,又話係生炸雞髀,實質喺番炸左無數咁多,里里外外又柴又乾又吾新鮮。話蔥油只係係雞髀下面放咗啲劣質豉油,豉油上面灑左一啲唔新鮮嘅蔥,兩樣野根本就唔夾,難食到一個點,根本就係劣食。我地各試左一啖,決定即時起身走人。又污糟又唔好食,只能說有些機會不是我的。
Other Info. :
請問D好評點黎???