搭lift 一上去,門口已經好靚啦🤩🤩門口都影左一陣先行入去🤣🤣 門口仲有Anson Lo 人型公仔可以同佢影相架😂我地揀左閒日下午時間去,先有幸可以影到咁多相咋😆😆 ➡️向左滑看環境片,影左太多啦擺唔晒要剪做片😍餐廳裝修係港式懷舊風,連餐具都好切合主題👍🏻👍🏻 坐既位置好舒服闊落👍🏻👍🏻兩丁友打邊爐,叫左個2人套餐❤️❤️ $48812款湯底揀一款,揀左佢既招牌花膠雞湯😋🔸湯底 - 咯咯花膠湯▪️湯底濃郁,雞件嫩滑,仲有好多花膠架😀🔸 頂級安格斯牛頸脊 ▪️油花靚靚,牛味濃😋😋🔸豬頸肉片▪️賣相靚靚,豬頸肉片爽滑嫩口,正👍🏻🔸即包餃餃▪️鮮蝦雲吞、韭菜餃 、招牌午餐肉餃入面既蝦好大隻呀🥰🥰🥰3 款餃都好飽滿👍🏻👍🏻👍🏻🔸手打丸丸▪️豬肉丸、牛丸、墨魚丸、蝦丸 、鯪魚5款我都覺得好味呀🥰🥰由其墨魚丸同蝦丸非常彈牙,好有鮮味👍🏻👍🏻👍🏻🔸邪惡炸響鈴配自家炸魚皮▪️有咁靚既湯底點可以唔用黎浸炸物😋😋自家炸係唔同d,又脆又香口👍🏻👍🏻🔸新鮮鴨血/ 芝士腸/蜂巢豆腐/蟹柳▪️鴨血同蜂巢豆腐一直係我嘅至愛😍😍打邊爐有佢地最開心🥳🔸新鮮蔬菜▪️睇個色就知新鮮又好味,粟米都好甜呀❤️🔸刀削麵▪️好少打邊爐有刀削麵食,原來佢攞
我地揀左閒日下午時間去,先有幸可以影到咁多相咋😆😆

➡️向左滑看環境片,影左太多啦擺唔晒要剪做片😍

兩丁友打邊爐,叫左個2人套餐❤️❤️ $488
12款湯底揀一款,揀左佢既招牌花膠雞湯😋

🔸湯底 - 咯咯花膠湯
▪️湯底濃郁,雞件嫩滑,仲有好多花膠架😀
咯咯花膠湯

🔸 頂級安格斯牛頸脊
▪️油花靚靚,牛味濃😋😋
頂級安格斯牛頸脊

🔸豬頸肉片
▪️賣相靚靚,豬頸肉片爽滑嫩口,正👍🏻
豬頸肉

🔸即包餃餃
▪️鮮蝦雲吞、韭菜餃 、招牌午餐肉餃
入面既蝦好大隻呀🥰🥰🥰3 款餃都好飽滿👍🏻👍🏻👍🏻

🔸手打丸丸
▪️豬肉丸、牛丸、墨魚丸、蝦丸 、鯪魚
手打丸丸

🔸邪惡炸響鈴配自家炸魚皮
邪惡炸響鈴配自家炸魚皮

🔸新鮮鴨血/ 芝士腸/蜂巢豆腐/蟹柳
▪️鴨血同蜂巢豆腐一直係我嘅至愛😍😍打邊爐有佢地最開心🥳

🔸新鮮蔬菜
▪️睇個色就知新鮮又好味,粟米都好甜呀❤️

🔸刀削麵
▪️好少打邊爐有刀削麵食,原來佢攞嚟打邊爐又真係幾掛湯喎👍🏻👍🏻👍🏻

每位加 $20 就可以任飲野飲,我地試晒最hit 既3款OOHA 口味,仲飲左竹蔗茅根海底椰😋😋😋套餐免加一架,抵食👍🏻
2022-03-18
$260 (Tea)
咯咯花膠湯
頂級安格斯牛頸脊