2024-02-15 144 views
同朋友黎開蕉徑就搵左間以值物園為主既特色cafe試下,呢到房間cafe都怖滿植物種左好多唔同品種既盆栽🪴令人心曠神怡,吸收下新鮮的空氣,一邊嘆咖啡一邊欣賞周邊既植物令人好放鬆,同朋友一齊感受一下大自然既感覺呢到過黎都好方便,上水轉77k巴士搭幾個站就到,渣車就可以免費泊車,放假入黎嘆茶都唔錯既選擇呢到間中都會攪1d工作坊等d小朋友一齊製作d花藝、畫畫等大家一齊親子活動都幾開心呢到除左有咖啡之外,仲有有機類既果汁、花茶、自家製既特色甜點🍮各式粉麵連pizza都有,毛孩既餐都有,可以帶試自己既寵物一齊黎玩都冇問題👍🏻有機柑桔蜂蜜茶:好甘香嘅柑桔檸檬香味,同出面飲既好唔同,本身有少少喉嚨痛飲完真係好好多,仲有一種好清新既感覺,飲完都想繼續飲😂香草有機農場沙律🥗:沙律菜都好新鮮,加試自家製既酸醋溝埋落去好清新既感覺,豬肉串都好食,半肥瘦配合得岩岩好配上香草汁食味道唔錯有機洛神花茶:洛神花茶都好正,飲完仲滋音養顏,仲好提神,本身好眼訓都變得好醒神😆重芝士焗吞拿魚通粉:好濃厚嘅芝士,拉出嚟仲有拉絲嘅感覺,出邊唔係度度都可以做到呢個效果,同埋好濃嘅吞拿魚味,食落去忌廉汁加上吞拿魚食落去都好爽口滋味,

有機柑桔蜂蜜茶:
香草有機農場沙律🥗:
有機洛神花茶:
重芝士焗吞拿魚通粉:
好濃厚嘅芝士,拉出嚟仲有拉絲嘅感覺,出邊唔係度度都可以做到呢個效果,同埋好濃嘅吞拿魚味,食落去忌廉汁加上吞拿魚食落去都好爽口滋味,份量都好滿足
芝士煙肉焗有機菠菜薯蓉:
薯蓉唔會太乾,配上有機菠菜食落去又另外一種味道,有機菠菜同出邊普通蔬菜,真係爭好遠,係清甜好多,同埋烤焗時間都要好準確先會整得好食
Innolife薄餅:
薄餅賣相好正,pizza都係全人手製造,加上自家種植嘅調味粉,因為有芝士嘅關係拉出嚟都有拉絲,食落去辣肉腸同埋蘑菇都好味,食落去仲好香口
自家製蒜蓉牛油法包:
法包都係自家製,焗出黎都好脆內軟,仲有自家種植的蒜蓉食落去都有香濃蒜蓉同埋包都好軟熟嘅味道
芝士蛋糕🍰:
芝士蛋糕入口即溶,仲好有甘香的檸檬味,配上薄荷葉一齊食,另有一番風味🤭底餅都好脆好鬆化,仲可以加檸檬汁落去一齊食味道特別

📍地址:蕉徑休閒村 (上水)
上水蕉徑村蕉徑路DD100 Lot1372