2018-01-18 24 views
同姊妹喺銅鑼灣食完晚飯行完街, 九點幾鐘消化過程差不多又完成,肚仔開始空虛係時候又要去食個甜品!經開駱克道呢間joyful dessert house, 見到米芝蓮推介喎,即刻入去試下啦!我好鍾意佢個logo呀,設計好似一塊曲奇,仲要係紫色嘅,好靚。牆上嘅圖畫都好吸引。我實在被menu的紫色深深吸引, 眼中只看到紫色!今晚一於食個紫薯香芋芭菲啦!!!實物拎上手真係令人賞心悅目,芭菲一共有10層, 杯身比想像中纖幼,份量岩岩好。中間有三層係好香嘅紫薯蓉, 而雪糕球係香芋味,味道幾夾。飲品方面就叫咗百香果紅茶,紅茶味幾重。有甜品嘅girls night先完滿架嘛

牆上嘅圖畫都好吸引。

$80 (Last Night Supper)