2024-07-26
好耐無食雞煲,朋友推介龍鳳呈祥嘅鹹蛋黃雞煲,又鍾意聽懷舊金曲,所以決定去尖沙咀到品嚐。入去真係會返返去7、80年代嘅感覺,播嘅歌有張國榮、陳百強,甚至有啲歌我都未聽過,但好有懷舊味道。最有驚喜嘅係除咗懷舊嘅佈置,餐廳仲擺咗梵高嘅唔同畫作作品,好意外同好開心,值得推薦大家去食👍🏻坐低咗之後,一樣掃QR code落單。落完單,店員會先將醬介遞上,調配醬料。🌟秘製鹹蛋黃雞煲 $268濃郁嘅鹹蛋黃醬汁浸潤入肉中,散發出濃濃嘅鹹香氣。鹹蛋黃嘅色澤金黃,配埋蒜蓉、蔥花等材料調制,口感濃郁醇厚,又不會太過鹹膩,充分吸收了雞肉嘅鮮美🌟龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)$388唔好睇佢係細嘅拼盤,其實牛肉嘅數量都幾多。拼盤上有牛肉嘅唔同部分,有牛舌片、牛胸油、肥牛等,色澤均勻,肉質新鮮,肥瘦均勻。淥熟之後肉質嫩滑,入口即化🌟即制回味五香肉餃(6粒)$78辣辣地,好惹味,包得飽滿🌟即炸響鈴 $68響鈴朔晒鹹蛋黃味同豬骨湯嘅湯汁,超級掛汁入味🌟龍鳳呈祥[豐盛]雜菜拼盤 $138唔好睇佢細細份,其實佢都有好多蔬菜,有粟米🌽、生菜、娃娃菜、金菇、蓮藕等,味道新鮮清甜🌟自家製陳年鹹檸七兩杯 $76食到咁上下都會口渴,所以叫咗
🌟秘製鹹蛋黃雞煲 $268
🌟龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)$388
🌟即制回味五香肉餃(6粒)$78
辣辣地,好惹味,包得飽滿
🌟即炸響鈴 $68
響鈴朔晒鹹蛋黃味同豬骨湯嘅湯汁,超級掛汁入味
🌟龍鳳呈祥[豐盛]雜菜拼盤 $138
🌟自家製陳年鹹檸七兩杯 $76
食到咁上下都會口渴,所以叫咗兩杯陳年鹹檸七,解解油膩感,飲完又會涼浸浸,感覺無咁熱氣
🌟醬介 $52
蔥、蒜蓉、辣椒、芫荽