2024-10-22 342 views
燒烤堂一直都係車車食串燒嘅首選嚟, 今晚又約左朋友一齊去食串燒吹水啦, 荃灣分店環境好大, 坐得幾舒服, 未夠7點已經坐滿哂一枱枱嘅熟客! ⭐明太子雞腿肉雞腿肉嫩滑多汁, 配搭少許明太子, 食落有點咸香更惹味⭐鹽燒原塊雞皮E到嘅原塊雞皮幾時都係覺得咁出色, 大大塊香脆可口, 佐酒一流⭐鹽燒雞中翼燒雞翼我最中意食, 雞翼燒到外層金黃色, 咬落去皮脆肉嫩⭐鹽燒A4宮崎和牛和牛juicy惹味, 牛味濃郁⭐西班豬肋肉未食已經聞到香噴噴, 食落口感多汁柔嫩⭐牛油果豚肉卷牛油果配豚肉確實相當特別, 估唔到又幾夾喎, 口感豐富而且食落好滿足⭐海苔黑豚肉鵪鶉蛋E到真係成日可以食到好特別嘅配搭, 口感豐富又鮮味⭐豚肉日本蘋果卷向來都幾喜歡串燒入面有水果元素, 因為可以帶出清新嘅感覺同時又可以解解膩, 豚肉配搭蘋果e個組合就一定無得輸, 酸甜爽脆嘅蘋果同juicy嘅豚肉, 食落好清新⭐雞皮墨魚滑雞皮包住彈牙嘅墨魚滑, 食落帶點雞油香⭐椒鹽手釣墨魚鬚口感爽彈入味⭐浜燒日本活北寄貝北寄貝多汁鮮甜⭐川燒活元貝元具鮮味十足, 配上微辣調味, 相當惹味⭐椒鹽燒多春魚另一佐酒必點小食, 香脆可口又滋味⭐豚肉節瓜波棒糖

⭐明太子雞腿肉
雞腿肉嫩滑多汁, 配搭少許明太子, 食落有點咸香更惹味

⭐鹽燒原塊雞皮

⭐鹽燒雞中翼
燒雞翼我最中意食, 雞翼燒到外層金黃色, 咬落去皮脆肉嫩
⭐鹽燒A4宮崎和牛
和牛juicy惹味, 牛味濃郁
⭐西班豬肋肉
未食已經聞到香噴噴, 食落口感多汁柔嫩

⭐牛油果豚肉卷
⭐海苔黑豚肉鵪鶉蛋
E到真係成日可以食到好特別嘅配搭, 口感豐富又鮮味

⭐豚肉日本蘋果卷

⭐雞皮墨魚滑
雞皮包住彈牙嘅墨魚滑, 食落帶點雞油香

⭐椒鹽手釣墨魚鬚
口感爽彈入味

⭐浜燒日本活北寄貝
北寄貝多汁鮮甜

⭐川燒活元貝
元具鮮味十足, 配上微辣調味, 相當惹味

⭐椒鹽燒多春魚
另一佐酒必點小食, 香脆可口又滋味

⭐豚肉節瓜波棒糖
大大個爽脆嘅節瓜中間釀左豚肉, 食落爆哂汁好好食

⭐檸蜜牛油包
麵包都係車車好喜歡嘅食物嚟, 外脆內軟嘅麵包鋪滿檸檬蜜糖, 微酸香甜超好味

⭐牛油蒜蓉焗雜菇
牛油蒜蓉焗雜菇都係每次點必, 簡單得嚟又好食

⭐黑糖燒菠蘿
E到嘅菠蘿一定每次嚟都會食, 外層黑糖好脆, 包裹住多汁香甜嘅菠蘿, 真係燒菠蘿界嘅世一
⭐即打菠蘿乳酸
⭐HIGHBALL