今日天氣又突然涼涼地,決定去呢間新開既台式火鍋試一試,味道真係幾還原到台灣既風味而且款式真係有好多,就連台灣獨有既水蓮都有得任食,環境亦相對乾淨舒服,冷氣風口位處理得幾好唔會吹住人或食物!今次食既係特選澳洲和牛海鮮套餐,真係有好多選擇而且出餐速度好快。出邊都有好多唔同食物,仲有台式滷肉飯等熟食加埋一大個雪櫃裝滿罐裝同樽裝茶,性價比其實都幾高。呢度既侍應服務都好好,幾次都會主動幫你加湯,食蝦個陣又會派多幾張濕紙巾,成餐飯都食得好開心。澳洲和牛肉眼真係超級繳滑而且有接近入口即溶既口感,牛肉味濃又唔會韌,我地仲試左牛頸脊、牛小排、月見封門柳,肉質一樣係好高質同埋冇筋膜位,好易咬! 特別係呢個餐既澳洲和牛真係超級好食,一開始會上一大碟,之後再追加見到品質都一樣係咁高,唔似其他火鍋店第二輪就出返普通貨色。咁岩見到朋友食日本和牛套餐,我地試左幾塊,的確味道同埋肉質係另一個層次,完全係入口即溶又唔會覺得好漏或者好油膩,牛肉味亦都好重又唔腥,下次我地都要直接攻頂!另外仲有好多唔同配料都好出色,水蓮都真係新鮮爽脆唔會隔幾晚夜個種,另外仲有台式腸、甜品同埋唔同炸物同小食,整體真係好豐富! 食完仲有得根據套

另外仲有好多唔同配料都好出色,水蓮都真係新鮮爽脆唔會隔幾晚夜個種,另外仲有台式腸、甜品同埋唔同炸物同小食,整體真係好豐富! 食完仲有得根據套餐換代幣夾扭蛋,好好彩我地夾到個免費台式飲品! 另外仲有得攞明信片寄俾朋友,可以獲得coupon。整體呢度既marketing都做得幾好唔會好hea或者雷聲大雨點小,加埋侍應們都真係好親切招待,下次可以叫埋屋企人一齊食!