2018-10-12
食過好多次德美lunch, 因為佢lunch set真係非常抵又好高質!今次黎食終於下定決心要寫翻篇食評黎讚讚佢🤤我係平日中午黎食既,尖沙咀公司比較多,撞正放飯時間,所以都等左幾耐,30分鐘左右啦。但個人認為咁高質既野食,等幾耐都冇所謂嘅😆。等到黎,人都開始走,哈哈。比大家睇睇個環境先!我就叫左個壽司定食配牛肉烏冬($96)試左咁多次,覺得呢個定食係最抵食。壽司都有好多舊,最正係三文魚子。三文魚子大大粒,咬落去係脆!仲有玉子都好好食,玉子燒帶微暖,甜度剛剛好🤤帶子都係好高質!又大隻,又鮮甜,仲有海水味🤤三文魚都好有魚油香味,肥度岩岩好,冇渣。好似講得好長氣,因為舊舊都好高質🤤😆成個定食有壽司,有烏冬,仲有湯,茶碗蒸,最後仲有甜品!😍甜品上次黎食係牛奶布甸咁既野加芒果汁,冇咩特別。今次呢舊真係好驚喜! 佢最底個層係綠茶,中間係椰汁糕,最上係紅豆。呢三樣野加埋真係perfect match! 食落去好有層次。仲要佢唔算好甜,食完咁多野清一清個口,岩岩好。😊總體黎講,德美壽司一直維持住高水平,係一間我會不斷黎,唔介意等既好餐廳😍
成個定食有壽司,有烏冬,仲有湯,茶碗蒸,最後仲有甜品!😍