2019-10-23
-一班朋友食飯最想搵間舒舒服服餐廳啤啤🍻一邊食串燒,簡直係男人的浪漫🌹!今次同朋友們去銅鑼灣《燒烤堂》食串燒,因為一早book左位所以安排左卡位坐,環境都幾闊落👍🏻-坐低見到張串燒tagtag紙都花多眼亂😂,港台川中西日韓泰N款選擇😱,店員見我地有選擇困難都過嚟推薦下🤣最後叫左⋯⋯-🔹焦糖青蘋果鵝肝多士 $78💬鵝肝大大份勁厚身🤩,估唔到同青蘋果會咁夾,可能係蘋果嘅酸味有解膩作用,超想再encore!!!!!!🔹牛油蜜糖蕃薯條 $48💬🍠炸到脆卜卜,加埋牛油蜜糖超邪惡呀!🔹蒜蓉茄子 $32💬原條燒🍆燒得啱啱好,勁重手落左勁多蒜蓉同孜然粉,重口味必食!🔹泰式豬頸肉 $38💬最難忘一定係個泰式辣汁,酸酸辣辣超級惹味!🔹蒜蓉粉絲燒活蟶子皇 時價$58💬蟶子皇夠晒大大隻,食得出係新鮮貨!🔹鹽燒牛舌腩 $48💬有三大塊厚切食落口感好好,牛味濃郁夠爽口!🔹椒鹽燒原塊雞皮 $22💬食落好似食緊炸魚皮,勁脆卜卜🤣🔹麻辣魷魚鬚 $22💬魷魚燒完都唔會乾淨淨,麻辣辣得過癮!🔹汁燒自家軟骨免治雞肉棒 $28💬醬汁似日本燒汁甜甜地,雞軟骨混合左免治雞肉食落啖啖肉兼有咬口😙!🔹牛仔骨生菜包 $118💬加埋泡菜好
🔹焦糖青蘋果鵝肝多士 $78
🔹牛油蜜糖蕃薯條 $48
💬🍠炸到脆卜卜,加埋牛油蜜糖超邪惡呀!
🔹蒜蓉茄子 $32
🔹泰式豬頸肉 $38
💬最難忘一定係個泰式辣汁,酸酸辣辣超級惹味!
🔹蒜蓉粉絲燒活蟶子皇 時價$58
💬蟶子皇夠晒大大隻,食得出係新鮮貨!
🔹鹽燒牛舌腩 $48
💬有三大塊厚切食落口感好好,牛味濃郁夠爽口!
🔹椒鹽燒原塊雞皮 $22
💬食落好似食緊炸魚皮,勁脆卜卜🤣
🔹麻辣魷魚鬚 $22
💬魷魚燒完都唔會乾淨淨,麻辣辣得過癮!
🔹汁燒自家軟骨免治雞肉棒 $28
🔹牛仔骨生菜包 $118
💬加埋泡菜好韓式食法,最細心位係牛仔骨已經切成小件唔怕食得唔方便😚!
🔹檸蜜牛油包 $20
💬麵包烤過夠脆身,搽上檸蜜再加大大舊牛油,好難抗拒🤤!
🔹牛油鹽燒帆立貝 $34
🔹prime 牛小排 $48
🔹椒鹽燒阿波尾七里香 $20
🔹鹽燒赤雞頸肉 $20
🔹秘製燒羊架 $52
🔹紐西蘭羊肉串 $28
邊食邊吹水最後飽到上心口🤣,同埋依家生啤做緊買一送一優惠🍻,鐘意飲酒食串燒嘅真係幾推薦呢間,時間開到凌晨一點半夜鬼們都啱曬,不過記得要訂位,眼見個場都幾爆滿人,呢刻我已經心思思掛住個鵝肝多士😛~