2021-12-09
今次專登揀左元朗e間鐵板燒同男朋友慶祝😍真係令人滿載而歸 超高質既鐵板燒🥳🥳物超所值~環境方面裝修好靚 好適合去慶祝😚好鐘意間舖 有d日式既小擺設 日本既感覺~舖頭既員工 廚師都好nice 會同客人傾下計 超滿意🥰今次叫左 「和」二人前套餐 $1680 2位食左總共11樣菜😳🥰大滿意去相!!!沙律 - 水果配prama hamPrama ham食落好綿滑 中間包住蘆筍 鹹香味適中 配埋哈密瓜既清甜 完全同prama ham既鹹香中和🥰帶出左好平衡既口感前菜 - 鮟鱇魚肝 茶碗蒸 第一口配茶碗蒸食落口 竟然完全無腥味❗️上面既酸味啫喱汁 令個味覺層次多左好多亦令魚肝帶多左佢既鮮味而唔腥😳而茶碗蒸不得不讚🥰好滑 入面仲要足料!正之後就到主菜sssss😍🤣 e間餐廳材料超新鮮❗️煮之前會比你睇左先 之後先會開始鐵板燒 鮑魚仲識郁😳 而我仲留意到隔離枱煮既龍蝦🦞係會郁 超新鮮😍深海紅寶石 -喜知次魚皮燒到好香好脆 魚肉超滑😳廚師介紹果時話 魚大概燒到7-8成熟 因為係刺身級❗️而7-8成就更加可以包留到魚既鮮味同嫩滑😚配上明太子汁 有少少辣味又係另一種食法最後有龍珠果既清甜作e道菜最美既完結🥰南非鮑
環境方面裝修好靚 好適合去慶祝😚
好鐘意間舖 有d日式既小擺設 日本既感覺~
舖頭既員工 廚師都好nice 會同客人傾下計 超滿意🥰
南非鮑魚
口感超級彈牙 啖啖肉既感覺
鮑魚有少少鹹香味 仲有少少昆布既香味
而配上既鮑魚肝醬❗️係超好味😍❗️
個鮑魚肝醬有好濃既鮮味 大海既味道🌊湧出黎 🤣😚好味到 最後要用雞冠草點曬d醬唔好晒
大虎蝦
超級大隻 入口彈牙肉厚蝦味濃 食得出好新鮮😳 表面有硬身少少既蝦膏 入面係彈牙 同鮮味既蝦肉 令到每一啖都好香😚
E個菜睇住廚師燒 佢首先燒左蝦肉先 之後將蝦頭既膏同少少牛油混合😳再混合返蝦肉一齊炒 所以做到以上效果 好勁🥰
北海道帆立貝 配三文魚籽&黑松露 配海膽忌廉汁
全部一齊食落口既時候~黑松露係温柔咁搶出黎先
之後會食到帶子既鮮味 最後會食到三文魚籽同海膽汁既甜香味😍😍成個口感好正
帶子肉質係極好食❗️帶子個肉係實 切果時唔會一下就散開曬😳 但入口又嫩滑 正😍
鵝肝
超肥美既鵝肝 但完全無油膩感❗️🥰
鵝肝表面用左焦糖燒 令表面好脆 而同時上碟時淋上黑醋汁😚中和左個油膩咁
下面伴麵包 食落油脂爆發 鵝肝味好香😍味覺好享受🤣
最後有個冰浸梨解膩 貼心既伴碟😚
封門柳
廚師一開始有問我同👦🏻想食幾熟 好貼心~
而我地無咩所謂 所以就比師傅決定
廚師話最好係3-4成😚果然 肉質好嫩 肉味濃
伴碟係鹽海帶 加埋上牛肉度食係另一種食法😳而加少少會令牛既肉味更上一層
🥳🥳🥳讚
而芝士味雪糕 芝士味都好濃😚
👦🏻👦🏻鐘意芝士味多d
我就鐘意開心果味多d😚
餐廳氣氛好好 員工好nice
整個用餐時間 員工同廚師都好貼心 會講解每碟菜既食法😚 同時又會了解客人口味作出調整
高質😚好適合慶祝🥳