2022-08-15 99 views
上次食過荃灣分店既牛大人,覺得食物好多選擇,質素仲好高,今次就帶屋企人去沙田分店試下,都係揀左最貴既極上和牛吃到飽 (19:30前離座)每位$278+10%, 試多左幾款食物,都係覺得好正!無論同屋企人、一大班朋友,都推薦來食😛湯底🍲✨揀左台灣鳳梨雞鍋,好足料,配料有成半隻雞、苦瓜、白菜,好有心意。鳳梨為個湯帶來些許甜味,比起其他湯底,呢個比較清甜,好適合夏天🔥肉類✨安格斯牛小排🥩上次食左係我地心目中既No.1,入口牛味濃郁,肉汁豐盈,口感細膩無比, 呢個質素任食真係超正😍✨北海道十勝豚🥓(期間限定)呢個有驚喜!豬肉味道濃郁,脂肪平均分佈,肉質軟稔,好味😆✨澳洲和牛牛丸(極上和牛吃到飽入面會每人送兩粒牛丸)超級高質!牛味好濃,入口彈牙🤤海鮮✨脆肉鯇魚片&脆肉鯇魚腩🐟:食落肉質軟滑、爽脆、有嚼勁🤩✨美人花膠🪞:可以一邊打邊爐一邊食花膠補皮膚,花膠彈性高,具嚼勁,口感爽滑,我地encore左好多轉🤤✨鮮甜海蝦🦐:肉質鮮美,食落口感Q弹😋台式小食✨麻辣鴨血:口感非常滑嫩,有咬口,唔會好辣,下次想試下放係辣湯底,應該更加惹味🥰✨真豬小香腸:肥瘦比例均勻,清脆有嚼勁,必食☺️飲品✨台灣直送西鬼啤酒

湯底🍲

肉類
✨安格斯牛小排🥩

✨北海道十勝豚🥓(期間限定)
呢個有驚喜!豬肉味道濃郁,脂肪平均分佈,肉質軟稔,好味😆

✨澳洲和牛牛丸(極上和牛吃到飽入面會每人送兩粒牛丸)
超級高質!牛味好濃,入口彈牙🤤

海鮮
✨脆肉鯇魚片&脆肉鯇魚腩🐟:食落肉質軟滑、爽脆、有嚼勁🤩
✨鮮甜海蝦🦐:肉質鮮美,食落口感Q弹😋

台式小食
✨真豬小香腸:肥瘦比例均勻,清脆有嚼勁,必食☺️

飲品
✨台灣直送西鬼啤酒 🍻x 牛大人 (400ml) $68
上次飲左覺得好正,呢次又加左,入口柔順,熱辣辣既天氣飲一杯好正!

✨桂花烏龍🍹
✨白桃烏龍🍹
茶有果香味配上桂花和白桃味道更加清香甘甜,甜度適中,好適合打邊爐,可以解膩

甜品
✨台中仙草凍🍨
✨häagen dazs車厘子黑莓味 (期間限定)
今次試左台中仙草凍,配料有小芋圓、花生、紅豆、椰果,好豐富,味道都唔錯☺️