2023-03-07 1321 views
最近返工忙完個大project, 想放鬆一下,獎勵下自己,見附近呢間餐廳咁多好評一於試試佢。佢係樓上餐廳,一出lift見到門面有隻羊幾得意😄一坐落來,店員就幫我開左枱燈,好幻彩既感覺🤣 見佢餐牌好簡約,選擇唔算好多,但係見到d名就有種好高級既感覺😅前菜我點左靜崗蕃茄配火炙胡椒吞拿魚個蕃茄又真係幾甜,經過調味,同胡椒同d葉仔一齊食,真係令成件事帶到去另一層次,我冇諗話蕃茄同黑椒係咁夾😱 下面既吞拿魚亦好新鮮,配埋麻醬,第一次咁樣食,但又覺得好夾喎。個人好鍾意 d葉仔, 真係好清新!今日個湯係蘆筍粟米湯同樣有d葉仔係面,個湯好濃郁好甜。北海道帶子配蒜香欖油意粉d帶子好新鮮,煮得好好,兩樣煎得好香,但又保留到帶子既鮮嫩柔軟,仲有d魚子醬同金箔係面扮蝴蝶,感受到廚師好有誠意🤣 個意粉味道真係好好,雖然配欖油好似比較油膩,但始終橄欖油都係健康既油,就唔再執著了,食得開心最緊要😆呢度d梳化確實坐得好舒服,成個裝修都好有情調,好適合同朋友/另一半來好好歎下chill 下。

佢係樓上餐廳,一出lift見到門面有隻羊幾得意😄

前菜我點左靜崗蕃茄配火炙胡椒吞拿魚

今日個湯係蘆筍粟米湯
同樣有d葉仔係面,個湯好濃郁好甜。

北海道帶子配蒜香欖油意粉

• 靜崗蕃茄配火炙胡椒吞拿魚