2021-03-28
唔知大家有冇食過來來重慶雞煲?以前都好多間分店,好耐之前食過覺得好滋味😋都有一段時間冇食雞煲啦,覺得雞煲點都要間唔中食下先過癮。原來好多間都已經冇再營業🙈聽返嚟呢間係來來雞煲原班人馬主理,質素有一定嘅保證😊最近餐廳做緊優惠三重奏,揀半隻或者1隻雞都做緊半價優惠,好抵👍🏼凡幫襯呢啲湯底仲可以以優惠價選擇指定嘅幾款配料。餐廳配料選擇十分多,最多選擇系「火鍋必食」,以喺銅鑼灣呢個地段黎講呢啲價錢吾算進取。成日喺某間好出名嘅連鎖米線店都會食蒜泥白肉,好少可喺火鍋店食到喎😳有啲高級中菜廳我就知有。呢啲嘅蒜泥白肉同米線店就真系爭得遠😂每一塊白肉都有青瓜包住,白肉本身比人感覺就偏向油膩,連埋每一片青瓜食清新好多。雞煲一黎到已經忍吾住試舊先喇😍雞肉系超級多,重量兼重質❣️吾會偏向其中一邊~店員推薦重慶雞煲,我地吾食得辣,所以叫咗吾辣,啲雞肉都好惹味👍🏼👍🏼平時食雞煲都好驚啲雞肉好多骨好少肉,呢啲嘅雞系啖啖肉☺️原來想散叫鮑魚仔,店員話賣曬,反而有紅燒鮑魚。紅燒鮑魚其實即系雞煲入面嘅醬汁搭配鮑魚,鮑魚好爽口新鮮👍🏼配埋紅燒汁好香好好味😋🐚 貴妃蚌 $48 (半份)🐚 珊瑚蚌 $48 (半份)🖤 鮮松露墨魚滑
🐚 貴妃蚌 $48 (半份)
🐚 珊瑚蚌 $48 (半份)
🖤 鮮松露墨魚滑 $42 (半份)
細細碟嘅配料有三樣,揀咗珊瑚蚌、貴妃蚌同埋鮮松露墨魚滑。海鮮向來喺火鍋店都好吃香,一熟咗之後會顯得更加好味😋珊瑚蚌同埋貴妃蚌都好爽滑,絕無欺場😆對得起呢個價錢。鮮松露墨魚滑即系黑松露墨魚滑,黑松露味好濃郁。
鬼馬墨魚脆即系墨魚滑配油炸鬼,好多火鍋店都有呢道菜式,都系一個幾有創意嘅配搭,油炸鬼好脆,兩樣都match到。