2024-02-23
🍽️ 彌敦左岸 📍尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地舖及1樓-識我既朋友仔都知我鍾意聽歌🎶🎶今日朋友介紹一間每日都有live band既餐廳💕💕簡直係啱曬我口味!💫香烤招牌黃油雞( ½隻) ( $288 ,加配原鍋燒黃油雞飯$78 )This 雞is on fire~~~🔥🔥🔥見到隔離枱點左呢個雞,啲香味吸引到我地都忍唔到叫埋一份🤣🤣🤣店員好細心咁比我地影左相先,然後喺旁邊幫手切好隻雞🔪🔪再加個fire🔥🔥🔥超吸睛呀❤️❤️個飯真係好好食!好香雞油味,鍾意食油飯嘅人必點!🍚🍚店員推介可以撈埋佢哋嘅三個醬~帶有黑椒味既燒汁,食落幾香🤤🤤自家製辣菜脯真係幾辣,撈落啲飯度就好惹味🥳🥳最鍾意嘅就係薑蓉💕💕比平時嘅薑蓉深色,超好味,好香口又唔會好重薑既辣味😍😍撈埋落啲飯度簡直係完美啊🤌🏻🤌🏻🤌🏻唔好忘記我哋嘅招牌黃油雞🐓🐓呢隻雞真係大讚!雞皮好薄好香脆,雞肉都好嫩滑多汁👍🏻👍🏻👍🏻下次嚟一定要再食呀💫美式暴龍薄餅( $228 )餅底好鬆脆🍕🍕🍕上面嘅材料都好多,有三款唔同嘅辣肉腸🤤🤤🤤芝士可以拉絲🧀🧀羊肉味好突出,完全冇羊臊味😍😍😍而且青辣椒有微微辣味,同時又有爽甜既紅洋蔥中和🥳🥳雖然個薄餅有11吋咁大,
📍尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地舖及1樓
💫美式暴龍薄餅( $228 )
餅底好鬆脆🍕🍕🍕上面嘅材料都好多,有三款唔同嘅辣肉腸🤤🤤🤤芝士可以拉絲🧀🧀羊肉味好突出,完全冇羊臊味😍😍😍而且青辣椒有微微辣味,同時又有爽甜既紅洋蔥中和🥳🥳雖然個薄餅有11吋咁大,但係兩個人都完全食得晒呀!
💫迫.貴.完( $138 )
朋友話呢杯酒好易入口,隱約有好清香既茶味🌿🌿亦飲得出有檸檬味🍋🍋微酸味道好開胃
💫乜春( $78 )
冇錯,呢杯嘢真係叫乜春🤣🤣🤣蔓越莓汁既玫瑰同荔枝味都好突出,超香呀❤️❤️❤️仲有微微青檸嘅味道👅好清新🌿🌿
🌟餐廳有兩層,地下嗰層有個好大嘅螢幕可以一齊睇波飲酒🔥🔥而一樓就好有氣氛,座位又多又舒服又有live band🤤🤤🤤就算係閑日嚟到都一樣坐滿晒呀
🌟食物質素超高,朋友不停大讚👍🏻👍🏻👍🏻我一定一定會再嚟架❤️❤️見到有好多人嚟慶祝生日,餐廳仲有打卡道具添🥳🥳🥳
🌟live band超正!聽餐廳職員講,除咗星期日之外每日都會有live Band, 7:30開始就有㗎啦,有興趣記得早啲嚟欣賞😍😍😍 btw唱歌既哥哥好靚仔😳😳😳
🌟原來有個優惠,每一日都有唔同嘅食物係半價🥹🥹🥹可惜我哋叫完先發現🥹🥹下次再食過!🥳🥳🥳
🌟店員都好nice🥰🥰🥰見到我哋猶豫不決嘅時候好耐心咁樣介紹唔同嘅食物😝😝
推薦指數:5/5
抵食指數:4/5
#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#TsimShaTsui #尖沙咀 #尖沙咀餐廳 #尖沙咀好去處 #尖沙咀必食 #彌敦左岸