#港島區覓食#絕對值得一試既日本餐廳#天后 #碗盛❣️#前菜 #麻醬棒棒雞沙律 本身好鍾意食麻醬😋 呢個沙津正中我口味份量幾多 ~ 雞肉肉質好嫩滑 配埋青瓜絲同沙律菜 好好味🥰 而沙律上仲有一絲絲生洋蔥🧅 同辣椒絲 ,夾埋一齊食 ,係多重味覺既衝擊🥰❣#串燒 全部都係即叫即燒 ~ 上到枱全部都雞辣辣😍包括 #燒白鱔 #雞尾 #煙肉車厘茄 #冬菇 #翠玉瓜 #雞翼, 個人最喜歡燒白鱔 $68 一串 肉質好滑😚 調味剛好! 其次 #煙肉車厘茄 都好驚喜 夾落去啲車厘茄汁必哂岀嚟 原來同煙肉都幾夾🥰而#雞尾 #雞翼 都好食!師傅話全部雞都來自日本🇯🇵 雞肉肉質好嫩滑😚❣#主食 #日式Soba冷麵套餐Soba冷麵下 有乾冰😚 要把握時間趁佢噴煙既時候影下相😆 麵底軟硬適中 ,叉燒肥瘦剛好,好冧!😙 流心蛋 好吸引 都好好味 ~ ❣#雜錦天婦羅包括有 磨菇、蝦、茄子、南瓜同番薯😍 個炸皮唔會太厚,食落脆卜卜 又唔油膩😋 最surprise係個蝦 仲好爽口彈牙😚 ❣#吟香梅師傅推薦左好幾款酒,我揀左#吟香梅 嚟歎下,呢隻梅酒唔會太甜,梅味都濃郁,後勁仲有少少辣味😍 好特別! 細細杯 ~ 適合平時
#港島區覓食
#絕對值得一試既日本餐廳
#天后 #碗盛

❣️#前菜 #麻醬棒棒雞沙律
本身好鍾意食麻醬😋 呢個沙津正中我口味
份量幾多 ~ 雞肉肉質好嫩滑 配埋青瓜絲同沙律菜 好好味🥰
而沙律上仲有一絲絲生洋蔥🧅 同辣椒絲 ,
夾埋一齊食 ,係多重味覺既衝擊🥰

❣#串燒
全部都係即叫即燒 ~ 上到枱全部都雞辣辣😍
個人最喜歡燒白鱔 $68 一串 肉質好滑😚 調味剛好!

❣#主食 #日式Soba冷麵套餐
日式Soba冷麵套餐

❣#雜錦天婦羅
雜錦天婦羅

❣#吟香梅
師傅推薦左好幾款酒,我揀左#吟香梅 嚟歎下,呢隻梅酒唔會太甜,梅味都濃郁,後勁仲有少少辣味😍 好特別! 細細杯 ~ 適合平時飲唔到太多酒既朋友☺️

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
🐷味 道 : 🟡🟡🟡🟡🟡
🏠環 境 : 🟢🟢🟢🟢🟢
💰抵 食 : 🔴🔴🔴🔴🔴
‼️性價比 : 🟣🟣🟣🟣🟣
❣️整體評分 👉🏻 10/10
📍碗盛 (天后)
天后清風街9-11號寶德樓地舖

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺