2021-03-23
之前都係銅鑼灣區食過幾間拉麵... 仲以為依冇一間好食既拉麵。直至有人推介依間,仲要係良心店💛 再睇番原來以前已係旺角同荃灣食過!店員好細心,服務好👍🏻 見到我地一袋二袋就提我地可以放櫈下面,見到隔離枱位男士著白衫,即刻問佢使唔使要圍裙,加分👍🏻 餐牌算係少選擇,但一見到濃厚蟹蝦豚骨拉麵... 就真係忍唔住一定要揀!男朋友就揀海蝦味噌沾麵依碗拉麵... 一黎到即刻飲啖湯先!已經比佢驚艷到!超級超級濃郁!湯頭濃而不膩,完全係飲晒都唔頸渴💛 唔小心叫左普通麵量,心諗點解食極都仲有,原來係人地既1.5倍!唔掛得咁滿足!到依碗沾麵.... 湯頭真係好濃好濃好濃!係西區都食一間蝦沾麵,依個真係更勝一籌!值得一提係佢地既慢煮豚肉,夠特別,全薄切,份量慷慨!仲好淋添❤️👍🏻 因為想跟沾麵傳統,所以叫左凍麵,但真係食到一半湯就好快凍,就叫店員加熱石~ 亦都好快就到,一加完個湯即滾,又熱番👍🏻!總括而言,依間真係超高質,相信翻兜次數仲會好多添!份量超多!店員親切,而且精通日文,周圍好多動漫figure,加埋碗咁好食既拉麵真係有一刻以為自己係日本呀💛 超推介👍🏻 咁好服務都冇加一,一碗員係$88,真係好抵
總括而言,依間真係超高質,相信翻兜次數仲會好多添!份量超多!店員親切,而且精通日文,周圍好多動漫figure,加埋碗咁好食既拉麵真係有一刻以為自己係日本呀💛 超推介👍🏻 咁好服務都冇加一,一碗員係$88,真係好抵!