2023-06-29
.立鮨 Sushi Tachi @sushitachihk 原來黃埔新開左立鮨分店,仲係有座位嘅🙆🏻♀️分別有bar枱及舒適嘅餐桌,都適合幾位朋友一齊黎食,當日未到7點我已經到左,大概7點左右就開始會多人,但店員一開始都好有耐性同我介紹一下最近嘅推介👍🏻……….立鮨壽司拼盤(上)($100)立鮨壽司拼盤(上)包含了三文魚壽司、油甘魚壽司、北海道帶子壽司、珍寶赤蝦壽司、海膽壽司,北海道帶子及海膽好鮮甜,海膽呈橙黃色,好有光澤,每年6月至8月是海膽最肥美的季節,而家食就剛剛好。 火炙大吞拿魚腩海苔壽司($51)超級推介!!!! 火炙大吞拿魚腩海苔壽司必食!!!! 火炙大吞拿魚腩被加熱後,油分被迫出來,滲入飯粒之間,下次一定要再食松葉蟹肉海膽壽司 ( $ 38 )松葉蟹肉好鮮甜,肉質軟滑,啖啖蟹肉,又有海水的咸鮮,絕對一流劍魚腩壽司 ( $ 26 )肉白略帶漂亮的淡紅色,肉質柔軟脂肪多,鮮甜而不油膩,帶點爽口火炙銀鱈魚壽司($ 28)火炙銀鱈魚魚肉帶豐腴油分卻不膩口,口感有點像拖羅,不過更爽且嫩滑大吞拿魚腩壽司 ( $ 49 )比起火炙銀鱈魚油份更豐盈,幾乎入口即化,是會食上癮的壽司之一大滿
立鮨 Sushi Tachi
@sushitachihk
……….
立鮨壽司拼盤(上)($100)
火炙大吞拿魚腩海苔壽司($51)
松葉蟹肉海膽壽司 ( $ 38 )
劍魚腩壽司 ( $ 26 )
火炙銀鱈魚壽司($ 28)
大吞拿魚腩壽司 ( $ 49 )
大滿足海膽特盛 ( 迷你)( $ 99 )
滿滿海膽報滿飯面,海膽不是薄薄一層,而是厚厚兩層,沒有過多的飯量,更能預留空間品嚐更多壽司
..........
地址:
立鮨 (黃埔天地)
紅磡必嘉街120號黃埔天地第三期百寶坊地下G9號舖
..........