2018-10-30
知道灣仔最近開左間潮州食店,今日終於都相約左2個朋友黎食下🤤🤤店鋪位於灣仔c出口,一出就見到間鋪喺斜對面。位置非常方便👍🏾👍🏾去到門口,見到大大個招牌寫住鈺膳私房菜,非常搶眼😎環境方面,在牆上都鋪面一d字畫,充滿住文藝色彩😌😌我地雖然三個人,但因為唔想煩,所以叫左個4人餐食,食到好飽🤤🤤套餐入面包括1。馳名滷水鵝肉2。潮陽蝦蟹棗3。胡椒豬肚湯4。黃豆涼瓜排骨5。瑤柱蛋白炒飯馳名滷水鵝肉——鵝肉非常入味,唔會太鹹,而且肉質軟腍,唔會乾身😊😊。潮陽蝦蟹棗—— 一d都口唔會覺得油膩,咬落好香脆。蝦肉蟹肉間加入了馬蹄爽,食落好爽口👍🏾👍🏾胡椒豬肚湯—— 非常暖胃,最岩冬天天氣飲,飲完最笠笠。個湯非常足料,好多豬肚,而且好香胡椒味,但又唔會覺得好辣🤤🤤🤤黃豆涼瓜排骨——-涼瓜唔會覺得苦澀,排骨同涼瓜都好腍,連平時怕苦唔敢食苦瓜既我都食左好多舊😋😋😋瑤柱蛋香炒飯——- 碟炒飯非常足料,入面仲有好多瑤柱碎,食落口既時候,唔會覺得油。炒飯望落雖然無乜色,但瑤柱既鹹味,已經令個飽夠哂味🤭😎😎😎甜品係綠豆清心丸——-糖水清清甜甜,唔算太甜😊,而清丸好彈,好味😋😋😋😋
環境方面,在牆上都鋪面一d字畫,充滿住文藝色彩😌😌
套餐入面包括
1。馳名滷水鵝肉