2020-07-03
超高cp值西班牙菜🤤喺港九新界都有分店📌除咗食物高質,價錢合理之外,服務態度都超有驚喜😆因為當日係同朋友慶祝生日,除咗甜品上面有生日牌之外,staff仲會幫客人影即影即有!真係估佢唔到( ´▽`)🍟黑松露薯條 $68薯條上到枱仲係熱辣辣,應該係即叫即炸,外脆內軟🤤份量都夠晒多,配埋個黑超濃松露蛋黃醬簡直無得輸🤤係我哋近期食過最好食嘅薯條!雖然黑松露蛋黃醬有兩兜,但因為太好味嘅關係,都係唔夠dim🤣🤣🍽嗌3 Course Dinner Set可以揀湯或者沙律,再加一杯野飲。我哋個日嘅soup of the day係是紅蘿蔔忌廉湯配蒜蓉多士,湯略嫌唔夠濃味,而蒜蓉多士就偏硬同凍😿🍹鮮雜果莫希托 (跟餐+$15)入面有士多啤梨、橙肉、蘋果、藍莓等等嘅新鮮水果,味道就好似有汽既雜果賓治咁,而且唔會太甜,又勁大杯,係好抵飲嘅Special drink🐷🦐西班牙海鮮飯 $178 set海鮮飯嘅賣相一流,色澤紅潤,用料充足🤣有2隻蝦、2隻青口同5-6隻蜆🐚飯既味道同之前喺西班牙食嘅一模一樣!飯夠晒濕潤一啲都唔乾,而且仲有啲櫻花蝦、青瓜粒同洋蔥粒等,個人應為青瓜🥒係配料之中最好味最fresh嘅,提
🍟黑松露薯條 $68
🍹鮮雜果莫希托 (跟餐+$15)
🦐西班牙海鮮飯 $178 set
飯既味道同之前喺西班牙食嘅一模一樣!
飯夠晒濕潤一啲都唔乾,而且仲有啲櫻花蝦、青瓜粒同洋蔥粒等,個人應為青瓜🥒係配料之中最好味最fresh嘅,提升到整體口感同味道😋
✨如果喺OpenRice訂座,二人份量嘅西班牙海鮮飯可以減$100✨
🦀香橙蟹肉意大利寬麵 $168 set
唔太推薦依個😭有九層塔增添香味,橙肉好新鮮好juicy,爆曬汁💦,蟹肉嘅味道正常。唔推薦嘅係因為個寛麵偏乾,加上🍊橙味滲透曬落寬麵度,但又咁乾就有啲奇怪,如果多啲sauce會好好多😿
抹茶麻糬窩夫 $108
賣相好靚
有一球抹茶雪糕同抹茶Brownie on top,抹茶Brownie充滿住濃郁嘅抹茶味🍵,雪糕都幾creamy但唔會話太濃。窩夫嘅中間夾住咗抹茶麻糬,而窩夫本身已經好香脆,麻糬就令整體變得外脆內軟,如果想令口感層次更加豐富可以配埋紅豆蓉/楓糖醬/吉士醬一齊食!😋
PS:如果係生日或者記念日嚟,店員會主動喺個甜品加個拿破崙牌🥰
侍應仲會幫顧客影返張即影即有同主動幫客人用電話影相📸️真係超貼心❤️