2024-09-20
最近發現葵芳有間網紅cafe,平時成日行開葵廣但都未見過。今晚,特登約朋友收工過黎試下,原來都非常近地鐵站。Cafe 好打卡able, 成個環境都好chill, 好適合朋友聚會或自己一個me time。估唔到葵芳都可以用貼地既價格食到高檔既意粉,Cafe 用心做好每碟意粉,意粉迷唔好錯過,真係有別於連鎖店意粉。❤️濃汁法國黑松露蘑菇貓耳朵粉 $110貓耳朵粉口感不錯,醬汁味道適中,好creamy。❤️流心蛋 +$12流心蛋夠香滑流心。❤️辣芝士醬明蝦扁意粉 $138微辣芝士味濃,蝦肉爽口,扁意粉有口感。❤️蝦多士 +$20多士夠脆配上蝦肉,味道不錯。☕️焦糖咖啡 $48我最愛焦糖咖啡,甜度適中,牛奶同咖啡比例恰到好處。🍹西柚梳打 $58冰涼清爽,酸酸甜甜,西柚味濃,非常可口。ROSIE 葵芳興芳路177號葵芳廣場地下18號舖#葵芳 #葵芳廣場 #網紅cafe #cafe #coffee #咖啡廳 #咖啡 #意粉 #手工意粉 #香港美食 #香港旅行 #葵芳美食 #rosie
❤️濃汁法國黑松露蘑菇貓耳朵粉 $110
貓耳朵粉口感不錯,醬汁味道適中,好creamy。
❤️流心蛋 +$12
流心蛋夠香滑流心。
❤️辣芝士醬明蝦扁意粉 $138
微辣芝士味濃,蝦肉爽口,扁意粉有口感。
❤️蝦多士 +$20
多士夠脆配上蝦肉,味道不錯。
☕️焦糖咖啡 $48
我最愛焦糖咖啡,甜度適中,牛奶同咖啡比例恰到好處。
🍹西柚梳打 $58
冰涼清爽,酸酸甜甜,西柚味濃,非常可口。
ROSIE
葵芳興芳路177號葵芳廣場地下18號舖