2020-11-20
之前系朋友圈中已經聽過話尖沙咀有間火鍋店嘅湯底超豪,超誇張,一直都系抱住半信半疑嘅態度。今日為左慶祝個friend平平安安返到香港,又健健康康甘坐完14日自我隔離監,一於帶佢食豪啲慶祝下。系樓下等lift嘅時候見到個poster,心諗個湯底系咪真系甘誇呀!好好彩,侍應安排左個vip房比我地,入面有2張4人枱,每枱都系得2個人所以坐得幾寛鬆。眼前嘅濃湯佛跳牆雞翅鍋,湯底真系超誇張,滿滿一鍋,湯料真系多到數之不盡。隨便一撈已經有好多塊大大塊嘅花膠,海參,螺片,素翅,鮑魚,乾瑤柱,金華火腿,雞……甘多材料煲嘅湯肯定超超超甜啦!2個人剩系食晒同飲晒呢個湯已經……full full full!呢個佛跳牆湯底真系無得輸👍👍👍美國桶蠔,肥到呢……淥完之後都重有成隻碗甘大,超有口感😋😋😋霜降牛柳粒,入口超”林”,啲油脂系個口度爆出黎,齒夾留香。
甘多材料煲嘅湯肯定超超超甜啦!
霜降牛柳粒,入口超”林”,啲油脂系個口度爆出黎,齒夾留香。