悅滿軒

House of Joy
因為呢排男朋友做嘢好辛苦,所以決定同佢去食一餐好嘅😋😋(根本係滿足自己為食嘅慾望)🤣🤣經朋友推介下, 我就揀咗位於美孚嘅呢一間餐廳。 去到之後發現環境同裝修都好靚,好舒服😌。侍應嘅服務態度都好好,會主動問你有啲咩係唔食得👍🏻呢個我覺得唔係間間餐廳都咁細心👍🏻所以好值得讚👍🏻打開Menu,發覺價錢一啲都唔貴,就即刻揀咗自己鍾意食嘅嘢先😆其餘嗰啲就咁等男朋友揀😆首先介紹香煎法國鵝肝配自家製鴨髀 花糖燴梨$188,佢個擺盤好靚,感覺超高級😍。鵝肝煎得超香口,而且味道濃郁。口感好creamy😋鴨髀煮得好嫩滑。同鵝肝嘅味道好夾。之後就係佢個花糖燴梨,呢個味道清甜,而且有好香嘅梨味。啱啱好中和返頭先濃味嘅鵝肝同鴨髀👍🏻跟住就係法國冰煙三文魚配法國魚子醬 里考塔芝士 $158,呢個勁靚勁好好味😋,我勁鍾意食煙三文魚同魚子醬。呢個小食完全滿足到我嘅要求。😍😍除咗之前嗰兩個菜式, 我覺得最應該介紹嘅就係法式紙包智利紅䱽魚配海鮮汁$288。呢個真係超surprise🤩,紅䱽魚肉釀咗好多海鮮喺入邊。呢個煮法我都係第一次見,魚肉吸收晒其他海鮮嘅味道,令到佢個味道好有層次感。而且肉質彈牙。真係超級好味😋連唔鍾意

除咗之前嗰兩個菜式, 我覺得最應該介紹嘅就係法式紙包智利紅䱽魚配海鮮汁$288。呢個真係超surprise🤩,紅䱽魚肉釀咗好多海鮮喺入邊。呢個煮法我都係第一次見,魚肉吸收晒其他海鮮嘅味道,令到佢個味道好有層次感。而且肉質彈牙。真係超級好味😋連唔鍾意食魚嘅男朋友都食到舔舔脷👍🏻。。而且最重要最重要嘅係價錢一啲都唔貴。性價比非常高。我好肯定呢個價錢喺其他餐廳食一定冇呢個質素👍🏻