2020-01-19 910 views
星期六晚黎尖沙咀,間間都勁多人,無book枱基本上都要等位,竟然bookmark左勁耐嘅pici完全唔洗等。🥰同朋友兩個女仔,唔算太肚餓,但又想試下手工意粉有咩特別。order左兩款意粉,pici signature 蕃茄意粉$90,一個最多人嗌的truffle tagliolini $180。如果想試多啲嘅可以嗌set,每位$290,一個starter,三款意粉,一款甜品。蕃茄個款就比較硬身,有嚼口,感覺好似未煮熟嘅烏冬。Truffle就基本上每枱都order,一片片黑松露加用橄欖油煮嘅幼身意粉,比較有咬口。Tiramisu就偏大份同甜,兩個人share夠晒。如果生日可以免費有張即影即有,同生日咭,仲有$100coupon下次用。個一個Happy birthday蛋糕牌都幾靚,氣氛唔錯,仲有成班waitress一齊唱生日歌。不過大部份人都係三個人以上,可以坐四人枱。兩個人嘅話就好似我哋咁俾assign坐high table,個位感覺上係走廊僭建出嚟,要求左好多次都轉唔成功😭雖然環境幾靚但呢方面就扣晒分。

Tiramisu就偏大份同甜,兩個人share夠晒。

Tiramisu
Tiramisu