2024-02-22
朋友返香港,約咗佢係呢間靚靚嘅越南餐廳食飯😍店面磚紅色好搶眼!而且餐廳裝修特別又有格調,氣氛都唔錯👍🏻❤️小食自選拼盤(我哋揀咗豬肉春卷,柑桔汁雞翼,即叫即製手工粉包): 豬肉肉春卷香脆可口,手工粉包皮薄餡靚,雞翼大隻又好味😋❤️潘切直送小墨魚春撈檬(小辣):第一次食,味道好特別,墨魚入面真係好多膏,啖啖肉啊🤗❤️生牛肉雜錦湯河:超吸引🤩配餸好多款,有齊生安格斯牛肉片、牛扎肉、牛肉丸、牛肋骨、牛皮同黑柏葉,湯底牛味濃郁,好掂呀🫶🏻我特別鍾意個生牛肉片,嫩口又juicy🥰另外個牛扎肉都好紮實,正!❤️越南三色冰特飲 (Che 3 mau):真係每一啖都有啲啫喱,好鬼足料呀😍原先諗住再搵地方食甜品,但間餐廳竟然有勁多甜品選擇,真係一間比越南食品耽誤咗嘅甜品店🥰❤️牛油果慕絲芭菲配自家製椰子雪糕🍧:想大叫好好味🤤首先牛油果🥑醬配埋雪糕🍦食好夾,又唔會過甜。中間有啲椰果粒粒同粟米片,增加口感😊食到中間嗰層仲有啲士多啤梨,仲有仲有,有塊蝴蝶酥同芝士餅,crazy yummy 🤤 呢個甜品真係要力推俾大家🫶🏻