2024-02-26
經過咗好多次俾佢燈籠吸引,今晚終於 - LUA啦。星嗰度期四既七點幾都滿坐啦,等左下先有位😋綠糯米炸鵪春蛋配熱情果醬 (4件) $48本身好鍾意食鵪鶉蛋,見佢個名咁得意,忍唔住叫!熱情果醬好開胃。炸係綠糯米嘅口感好特別,煙靭嘅脆脆!香茅豬肉撈檬 (小辣) $119香茅豬肉係炸過,有炸豬油既感覺,比較香口。點餐嘅時候可以揀走花生、洋蔥、蔥等等,好方便比唔同嘅人揀。如果可以揀多與少就更加好!配送咗一條春卷,哈哈!如果想自己調配一啲越南風格嘅辣味,枱面上佢都有教,幾有趣味,同埋要問佢拎自家製嘅魚露!晚市套餐 $288位 - 有齊前菜、小食、主食同甜品,可以另外再加錢飲品。越南金柚沙律金柚係一小件一小件😌like!酸甜汁配青瓜絲同埋紅蘿蔔,加咗一兩嚿香茅豬肉炸軟殼蟹米紙卷 一人餐加左$20🤭一人一件岩岩好,軟殼蟹肉都唔吝嗇,飽和!生牛肉雜錦湯河要跟香菜,本身以為就咁根香菜,點知原來仲有¼個青檸同金不換,加咗銀魚嘅魚露幾濃越南湯河。黑牛柏葉、牛肉、牛丸、扎肉同埋正方形牛筋,種類繁多。特別係正方形牛筋大件又多膠,好美滿!牛肉都肥瘦剛好😚椰子雪糕配金枕頭榴槤肉 係一人餐加左$20🤭 有少少玉米片~朋
綠糯米炸鵪春蛋配熱情果醬 (4件) $48
香茅豬肉撈檬 (小辣) $119
如果想自己調配一啲越南風格嘅辣味,枱面上佢都有教,幾有趣味,同埋要問佢拎自家製嘅魚露!晚市套餐 $288位 - 有齊前菜、小食、主食同 甜品,可以另外再加錢飲品。
越南金柚沙律
炸軟殼蟹米紙卷 一人餐加左$20🤭
一人一件岩岩好,軟殼蟹肉都唔吝嗇,飽和!
生牛肉雜錦湯河
椰子雪糕配金枕頭榴槤肉
係一人餐加左$20🤭 有少少玉米片~
朋友本身想食芒果芭菲,不過八點就賣晒啦!牛油果慕絲芭菲配自家製椰子雪糕 $98
另外仲有紐約芝士蛋糕、蝴蝶酥同埋士多啤梨同椰子凍同寒果球。蝴蝶酥有少少蛋黃味幾好味,有驚喜!成個兩個人share都好飽🤪,好creamy既牛油果慕絲~ 成口椰子味添!
一邊裝修係靚靚會安燈籠,令一邊係越南特色嘅竹籃。