2024-07-30
今日dinner去左食錦麗嘅風味二人套餐, 好味又抵食😋must encore特色小食拼盤首先包左一份特色小食拼盤, 份量同種類都超多, 有金絲網蝦春卷、越式蔗蝦、蒜茸牛油雞鎚同香茅豬扒, 春卷炸到外脆內軟, 雞鎚同豬扒都無overcook到keep到少少juicy唔會好韌, 蔗蝦都幾彈牙mix左少少莞茜越式蟹•肉餅蕃茄湯檬粉Main可以揀兩款飯麵, 第一款點左招牌越式蟹•肉餅蕃茄湯檬粉, 蕃茄湯好濃郁飲得出用新鮮蕃茄整成, 酸甜適中好開胃, 而蟹肉餅係真 ‧ 蟹肉唔會得啲麵粉, 仲有其他配料e.g. 扎肉、豆卜、洋蔥等, overall好惹味😋香茅豬扒雞湯河粉另一款係香茅豬扒雞湯河粉, 豬扒真係好大塊, 炸過好香口而肉質都嫩不太多肥膏, 好容易切得開, 雞湯同樣好濃, 而河粉就唔會煮到好淋, Q彈順滑椰汁三色冰呢杯椰汁三色冰實在太出色🥹 椰汁超級濃唔似出面溝勁多水個啲, toppings都足料三色係指紅豆、綠粉條同去皮綠豆, 唔會得啲啫喱感覺相對正宗, 大推👍🏻新鮮椰青另一款必點金馬牌新鮮椰青, 要升級但真係好大個, 夏天熱辣辣飲完真係透心涼, 超fresh, 係好天然嘅甜味, 值得
特色小食拼盤
越式蟹•肉餅蕃茄湯檬粉
香茅豬扒雞湯河粉
椰汁三色冰
新鮮椰青
另一款必點金馬牌新鮮椰青, 要升級但真係好大個, 夏天熱辣辣飲完真係透心涼, 超fresh, 係好天然嘅甜味, 值得一試!