2021-09-04 227 views
想食好耐啦,早排去深水埗食晚餐諗起佢就終於可以去一試,好似有一段時間無隨意找一間餐廳食。去到發現餐廳內唔大比較似街坊小店,食物種類唔會太花巧,簡單幾個選擇所以唔會出現選擇困難症啊。想食熱食所以就點咗烤豬肉湯河,嚟到超大一碗,河粉量驚人的多,應該是男生的份量,湯底幾好飲,唔會超濃味但帶有淡淡九層塔嘅香味。有洋蔥,蔥花,九層塔,芽菜嘅配料,雖然無得似船麵咁可以調味一下,但原味都唔錯的。烤豬肉其實就係香茅豬肉條但帶甜味,都幾特別,量都超多,食唔晒呢!朋友點咗扎肉撈檬,配料超多但粉就偏少,汁甜中帶微酸幾開胃,扎肉量也多,肉質幾淋。我仲點咗杯牛油果沙冰,雖然唔算大杯但足料,飲落好滑同稠稠的,好似食緊牛油果似的,甜度適中感覺無乜添加物,會想再飲但價錢有點貴。