2020-01-03 743 views
去完大館影相, 就緊係要醫下肚所以就去左朋友介紹呢既呢間一牛越南粉度試下餐廳既主打當然係越南湯河啦, 但特別在於可以自己揀牛肉既部位第一次食牛河係可以自己選擇牛肉既部位餐廳仲好細心已經準備好香葉同埋青檸, 夠地道我地叫左個雞絲札肉湯河, 然後加配左牛肩胛,份量好足, 湯底清甜, 牛肉質素高, 真係幾令人意想不到另外就緊係要叫個火車頭, 一牛既火車頭可以話係我食過既越南河入面最豪華最足料既一個我地升級左牛肉做牛小排, 另外仲有牛楠, 牛展, 牛筋, 牛丸大家睇圖就知道質素有幾高我地仲叫左2個小食, 分別係香茅雞翼同埋越式春卷雞翼已經一開二變成單骨雞翼, 食既時候方便好多, 上面再加左一層炸蒜, 好香好惹味春卷個餡料飽滿, 配埋個醬汁一齊食真係好正2樣食品都係即叫即炸, 新鮮熱辣脆卜卜一牛既飲品都幾有特色, 我就推介冷泡咖啡係每日限量發售架, 店員介紹佢地既咖啡粉的確係由越南進口而且會先將佢浸一晚, 個咖啡真係好香, 唔會有苦澀味總括黎講我都好耐冇食過咁高質既越南湯河, 而且價錢合理絕對值得一試
去完大館影相, 就緊係要醫下肚
所以就去左朋友介紹呢既呢間一牛越南粉度試下

第一次食牛河係可以自己選擇牛肉既部位

餐廳仲好細心已經準備好香葉同埋青檸, 夠地道

我地叫左個雞絲札肉湯河, 然後加配左牛肩胛,
份量好足, 湯底清甜, 牛肉質素高, 真係幾令人意想不到
雞絲湯河  +  牛肉

大家睇圖就知道質素有幾高
火車頭

我地仲叫左2個小食, 分別係香茅雞翼同埋越式春卷
春卷個餡料飽滿, 配埋個醬汁一齊食真係好正
2樣食品都係即叫即炸, 新鮮熱辣脆卜卜
香茅雞翼
越南春卷

一牛既飲品都幾有特色, 我就推介冷泡咖啡
係每日限量發售架, 店員介紹佢地既咖啡粉的確係由越南進口
而且會先將佢浸一晚, 個咖啡真係好香, 唔會有苦澀味

總括黎講我都好耐冇食過咁高質既越南湯河, 而且價錢合理
絕對值得一試
2019-12-28