2020-12-10 31 views
銅鑼灣區美食林立, 每次搵食我都有選擇困難症, 今次來到位於加路連山道既春嬌食越南菜。店舖牆身掛上多種越式擺設, 裝修得充滿越南風情。餐廳係採用手機掃QR CODE自助落單, 操作方便簡單。咖哩香茅豬扒飯 $58 - 豬扒是薄切, 醃得好入味, 而且已切好, 方便客人食用, 咖哩汁夠香濃, 撈飯食一流。- 餐飲配了 熱龍眼水, 很清甜, 解喝潤喉。雞絲扎肉撈檬 $52 - 雞絲乾身, 配上清爽既青瓜及紅蘿蔔絲, 再加魚露同食, 口感及層次好豐富。- 餐飲選擇了 熱茉莉花茶走甜, 雖是用茶包沖的, 但茉莉花味濃, 食完濃味既越南菜, 再呷一口茉莉花茶, 感覺口腔清新舒服。網紙蝦春卷 (4件) $36 - 反而令我有點失望, 春卷雖炸得香口, 但入口略嫌太油 。

店舖牆身掛上多種越式擺設, 裝修得充滿越南風情。

餐廳係採用手機掃QR CODE自助落單, 操作方便簡單。

咖哩香茅豬扒飯 $58
- 餐飲配了 熱龍眼水, 很清甜, 解喝潤喉。

雞絲扎肉撈檬 $52

網紙蝦春卷 (4件) $36