2020-11-30 31 views
越南菜通常都係生牛肉河粉,米紙卷,但越式火鍋唔知大家又試過未呢?今次黎到銅記,搵到間越南鋪食,佢有個帽子火鍋都幾特別。呢間店係用手機落單,幾方便。係個火鍋黎之前,叫左份手撕雞食下先,麻醬同青瓜感覺好清新,多埋芝麻,啲雞肉一絲一絲好正。呢個帽子火鍋特別在啲食材已經圍繞住個湯鍋,只要一水滾就可以一野轟佢地落個湯鍋度,就咁睇呢個份量都好多。我地仲叫埋咖哩牛腩,連埋薄餅,啲咖哩椰香味濃,點埋薄餅吸哂啲咖哩汁,一啖啪入口,呢種味覺衝擊真係咪話唔過癮。幪粉臨尾落湯鍋,煮熟左之後我仲溝埋咖哩汁,有另一翻風味。呢度啲飲品都唔錯,可以一試。食完個火鍋,過下癮都唔錯,無諗到越式火鍋原來都幾得意,下次黎又再食過先。

呢間店係用手機落單,幾方便。

幪粉臨尾落湯鍋,煮熟左之後我仲溝埋咖哩汁,有另一翻風味。

呢度啲飲品都唔錯,可以一試。

2020-11-23
Type of Meal