2021-08-02 1793 views
尼間酒樓去過一次都怕怕,啲員工衰到不得了!早上9:30去到,門口知客話自己搵位隨便座得嗱!但由於大堂多人,又基於疫情關係,我哋揀左較入較少客人的位置!座低後,冇人招呼冇人開茶!仲聽到有兩個女員工係度很不滿同大大聲咁對話:又座尼邊、係都要座得咁入…. 有咁入就座咁入…. …. ….!明講緊我地!冇搞錯呀!有位都吾座得?!咁做生意都得?!唉!個疫情好番少少就咁!真係死得囉!我地座低後,見到佢哋一而再再而三咁趕啲新到嘅客番大堂撘枱座,有啲客就跟員工嘈交起來!講真,酒樓係服務性行業,點可以因為要減輕自己的工作量而去趕客、鬧客….. …只不過尼間酒樓位置好,舊區老人多,所以還有一班長者幫襯!但吾可以長此以往都係服務咁差!所以希望酒樓高層可以係(有位吾比錯)的情況下多加注意,同員工溝通溝通,加以檢討!!!我亦知有錢飲茶吾係大哂,但作為一個消費者、客人,只不過係想開開心心咁食下野,同親朋聚聚會,揀個心宜嘅餐枱位置座座,有乜問題,錯在那裡???!因尼啲員工嘅服務態度而影響了整間酒樓的形象,真的為這間酒樓悲哀!!再去?!no no no la, 貼錢買難受

再去?!no no no la, 貼錢買難受