2024-05-21
呢間餐廳嘅裝修、格局、菜式名都好古靈精怪,比到客人新鮮感,🗿不論係坐位同牆上既裝飾,都令人目不暇及。菜式方面就以西餐為主,選擇都幾豐富。🥗 素食者沙律 $108呢個寫明比素食者既沙律好大份,除咗平時見到嘅沙律菜、洋蔥同蕃茄仔,亦都加入咗各種鮮甜生果,有原粒藍莓、紅莓同埋牛油果,加上有果醋,唔洗怕太raw。🍝 超級污糟大大條魷魚墨汁扁面 $158每條扁意粉都沾滿左墨魚汁,味道唔算好咸,帶有海鮮味,口感岩岩好,食完記得要抹嘴🤣🤣而配菜係好大份切好咗嘅原條魷魚,外皮烤得香口,肉質保持煙韌。☕ 自家製山楂果肉玫瑰花茶 $54依個花茶唔係平時餐廳一個茶包浸住,而係真係落左玫瑰花同山楂浸住既花茶,香味隨著浸既時間變濃,加上有質感既茶具,感覺令人放鬆自如。🍰🥭 荔枝芒果芝士蛋糕 $68依個芝士蛋糕口味上比較甜,有芒果果蓉既芝士蛋糕,底層係壓碎左既曲奇餅做餅底,味道中規中矩,另外仲有粒荔枝配搭,令甜味更加昇華。🍰💜 唔甜的紫薯蛋糕 $68依個蛋糕比想像中大件,分別有三層:紫薯、芝士忌廉同紫薯忌廉,每層既味道都好夾。紫薯味道香濃得來,又唔會過甜搶味,名符其實既唔甜蛋糕,係幾值得一試🤤Mamaday 🍝☕
🥗 素食者沙律 $108
🍝 超級污糟大大條魷魚墨汁扁面 $158