2024-04-12 2449 views
我最近去左一間串燒店,估唔到有好多款各種各樣的串灶選擇,細至普通串燒,大至燒一條魚🤫完全唔係hea既串燒店!十分驚喜!我叫左好多唔同既串燒,包括燒韭菜、燒翠玉瓜、燒多春魚、燒雞翼和燒墨魚腸。全部串燒既口感好好食👍🏻真心完全唔hea..一串份量每舊肉或瓜都係厚切‼️而且係食得出,即叫即整,唔係一早燒定再翻燒或翻熱。燒烤的火候掌握得恰到好處,令串燒保持到燒出黎果種風味👍🏻👍🏻⭐️特別要講係燒多春魚真心不得了!皮脆魚唔散!好好味!除左串燒,餐廳仲提供其他一些小食選擇,比如雞泡魚乾和日本枝豆。我最鍾意食雞泡魚乾,去到邊間串燒鋪都會必點!佢地都燒得唔錯!日本枝豆,份量多,同朋友傾計飲嘢,拎黎送酒,完全💯!餐廳仲仲仲有‼️特色串燒,包括燒特級牛舌芯、燒新鮮雞肝、汁燒雞柳串、鹽燒新鮮海蝦和金菇肥牛卷。⭐️蝦$48有4串,係大大隻果種蝦!好抵食!燒得好夠味!⭐️牛舌芯$68真心要提一提,性價比好高‼️份量多,而且好厚肉,燒出黎唔干身,肉嫩多汁,好好食🤤⭐️啊啊啊~仲有雞柳串都係呀!啖啖肉!燒得唔乾!總之整體,真心唔錯😌我地食左人均$200都夠曬飽。餐廳用料食材新鮮,烹飪技巧純熟,無失望!唔錯👍🏻

⭐️特別要講係燒多春魚真心不得了!皮脆魚唔散!好好味!
燒雞泡魚乾
燒多春魚(4條)

燒翠玉瓜

日本枝豆,份量多,同朋友傾計飲嘢,拎黎送酒,完全💯!

⭐️蝦$48有4串,係大大隻果種蝦!好抵食!燒得好夠味!
燒海蝦

燒牛舌芯

⭐️啊啊啊~仲有雞柳串都係呀!啖啖肉!燒得唔乾!
汁燒雞柳

燒雞肝
燒墨魚腸
2024-04-11
$200 (Dinner)
燒雞泡魚乾
燒多春魚(4條)
燒翠玉瓜
燒海蝦