2022-02-16 43 views
自從之前食過一次牛大人後,念念不忘,好想再去食多次,原來牛大人同蠟筆小新合作,好多打卡點位。仲可以同小新影即影即有,所以唔好講咁多,即刻去試試!而我地今次就試下最貴的套餐─極上和牛吃到飽試下先。💋醍醐蕃茄酸辣鍋,呢排天氣又濕又凍咁,咁岩見到有呢個新湯底,唔好講咁多,即叫!黎到見到個湯底勁紅,畫面真美,又有唔少蕃茄係裡面,飲落酸酸地,辣辣地咁,喚醒剛起床的胃部,叫左小辣,辣度剛好,唔錯。💋鹵肉飯,呢度D鹵肉飯基本上係必吃的!有鍋鹵肉同白任任裝唔嬲,用黎攝等待食物時間的最佳選擇,鹵肉汁醬汁香濃,肉碎唔會過肥,而且幾有咬口,配埋白飯絕對係一流,但忍住口唔可以食太多,所以食一小碗好了(好似係)。💋魚香皮蛋豆腐,真豬小香腸,士林鹽酥雞,呢度D小食都係唔能夠錯過,首先講下豆腐,佢面層淋左D醬汁香濃,配埋滑滑的豆腐同剛好的皮蛋,口感層次豐富,香腸就細細條咁,又幫你切到一片片咁,配合到擁有櫻桃小咀的我(真的),而鹽酥雞炸到香脆,味道醎醎地咁,幾好食。💋澳洲M5和牛牛肩卷,牛媽秘製滷牛筋,佢D和牛切到好薄,淥一淥後就食到,食落牛味香濃,幾有咬口,而牛筋方面,滷得幾入味,一咬即開,又幾大件下,幾好。💋西班

💋西班牙豬五花片及上腹牛五花,佢D五花片都係切得好薄,所以好快就淥熟食得,而且佢部位肥瘦均稱,又幾有咬口。

💋蟹籽墨汁漿及章魚珍珠漿,佢新出左款章魚珍珠漿,所以就叫黎食下,佢呢個食落有唔少的章魚粒,口感一流,而墨汁漿就裡面應該有唔少墨魚仔,配埋唔少蟹籽係面層,集口感同聲音於一身,唔錯。

💋牛大人雪糕(玄米茶),今次我地見到佢有個雪櫃,放滿牛大人的雪糕,當日我地去係玄米茶味,唔知係咪每日同款啦,而呢個味的雪糕有淡淡的玄米茶味,加埋充滿奶香的雪糕,配埋冰涼的口感,為當日豐富的美食畫上完美的句號。

2022-02-12
Type of Meal