2021-07-11 57 views
諗起自己都有一段時間冇食雞煲,近排見到IG嗰度有好多人post雞煲同邊爐,搞到我都心血來潮好想食,於是就約咗一齊去尖沙咀食雞煲。滋補螺片花膠雞煲 $208雞湯味相當濃郁,飲落去都係鮮甜,當係湯飲都覺得好好味唔會太鹹。雞肉應該係新鮮雞,食落去好滑嫩同鮮甜。另外螺片份量頗多,咬落去都幾彈牙,而且花膠完全對得起個價錢,相當大塊,對貪靚嘅女士來講真係唔點唔得。西班牙頂級黑豚豬梅肉 $118呢度嘅豬肉切得好薄,而且瘦肉偏多,唔會有好多肥膏,點為芝麻醬或者豉油,食得又健康又美味。豬頸肉片 $85呢度嘅豬頸肉片都有好幾片,飽到食唔落,每一舊都好有彈性同滑嫩,加埋落去打邊爐真係好正!

滋補螺片花膠雞煲 $208

西班牙頂級黑豚豬梅肉 $118