2021-09-16
🤎老闆火鍋冰室🤎作為香港人,一年四季都係咁鐘意打邊爐,就算係夏天,一樣都可以打邊爐。今次同肉食男友去左位於朗屏站嘅老闆火鍋冰室打邊爐🤣只要揀岩個湯底,遇上唔肥嘅肉,再加超多菜,呢個都係幾好嘅cheat meal。老闆火鍋冰室嘅材料份量相當多!我地都覺得叫多左🙈🙊🤍胡椒豬肚鮮雞窩 半隻 $138其實男朋友係gaginang,以前有一段時間上佢屋企,都會有得飲胡椒豬肚湯。而呢到嘅湯底份量好足,有成10-15件雞肉。而湯底都好重胡椒味,越滾越濃。不過有啲可惜嘅係,當加水嘅時候只係加普通雞湯,所以到後尾都唔係好飲到胡椒豬肚湯味。🤍美國雪花肥牛 (大) $158呢個雪花肥牛真係今次成餐嘅MVP,份量超多。重點係,油花分佈得好平均,肉質超有彈性,超有牛味。我同男朋友都覺得叫細份都夠曬數。而且,啲牛已經溶曬雪,唔會有一陣雪味🤍素盛 $58男朋友呢排開始鐘意食菜,所以黎到打邊爐就叫個素盛,有6-7種類,特別欣賞佢揀左唔同菇,好夾個湯底。🤍脆肉鯇片 $68同樣地,份量都係超多,建議叫一半過下口癮就可以了。🤍全份四寶丸 $76呢到嘅手打丸有一定水準,十分彈牙!📍老闆火鍋冰室元朗昌盛徑18號元通樓地下9-1
老闆火鍋冰室嘅材料份量相當多!我地都覺得叫多左🙈🙊
🤍胡椒豬肚鮮雞窩 半隻 $138
🤍美國雪花肥牛 (大) $158
🤍素盛 $58
🤍脆肉鯇片 $68
同樣地,份量都係超多,建議叫一半過下口癮就可以了。
🤍全份四寶丸 $76
呢到嘅手打丸有一定水準,十分彈牙!
📍老闆火鍋冰室
服務: 🤎🤎🤎🤎🤍
價錢: 🤎🤎🤎🤍🤍
再食: 🤎🤎🤎🤍🤍
————————————
#boomnbuexploretheworld #bigboomnbubu #hkfoodie #hkfoodlover #hkig #foodiehk #foodreview #foodreviewhk #hkfood #foodporn #foodlover #打卡 #coffeeoftheday #元朗餐廳 #元朗美食 #打邊爐 #老闆火鍋冰室