2022-01-26 244 views
🤎木金餃子製作所🤎作為一個foodie,琴日食左2餐餃已經有少少頂唔緊,今日搵左一間打卡able嘅餐廳食餃子。佢今一個餐都會配一壺湯,比你自己加落去。無睇錯,係一壺湯,所以佢係拎左個淨餃比你先,再自己加湯落去。而我地今日試左黃金南瓜湯同豚骨湯,南瓜湯就真係一個好新鮮嘅配搭,佢個南瓜湯做得smoothie,不過唔係話好夠味。同樣地,豚骨湯都係唔濃,所以要加佢既甜豉油。🌟值得一提嘅係佢嘅蝦米菜脯真心正!所有餃嘅味道都好食,不過啲皮有少少厚。我自己覺得黑松露芝士豚肉餃,始終食左2餐餃子,白菜豬肉係驚會悶,所以呢個黑松露芝士真心正,佢個粟米芝士🧀都正,邊有諗到餃子都可以加芝士。不過呢個奢華口味係有少少貴,但佢地個份量真係好足!經典口味 $68/8隻🥟翡翠白菜豚肉餃🥟椰菜玉米豚肉餃豚骨湯配特色蔥油甜豉油奢華口味🥟黑松露芝士豚肉餃🤎🤎🤎🤎🤎🥟粟米芝士豚肉餃是日餐湯:黃金南瓜濃湯
🤎木金餃子製作所🤎

🌟值得一提嘅係佢嘅蝦米菜脯真心正!

經典口味 $68/8隻
🥟翡翠白菜豚肉餃