2021-07-15 153 views
同朋友去尖沙咀食晚飯,見好耐都無食火鍋,就book 咗呢間喺山林道嘅「吞POT 雞煲火鍋·住家菜」,一入到去就feel 到冷氣好夠凍。外面熱到爆炸,最怕要滴住汗咁食火鍋,餐廳冷氣夠勁真係好緊要😛打開餐牌,雞煲同火鍋湯底都好多選擇,我哋揀咗個滋補螺片花膠雞煲。一嚟到要試吓淡湯先~ 好好味呀,又勁足料,啲雞又好滑,花膠 & 螺片多到我哋都食唔晒😋😋個雞煲食到咁上下,我哋就請店員加湯,然後再叫咗幾樣火鍋料繼續食😬火鍋一定要食牛啦😆,我哋試咗特級雪花牛肋片,厚切又好香牛味😋。另外,一定要叫佢哋個自創爆芝響鈴,輕輕淥一淥 ,芝士就溶喺響鈴裏面,咬落去,外面脆卜卜,𥚃面啲芝士流出黎,好正呀!我哋仲叫咗手打丸&皇帝菜,都唔錯,幾新鮮。仲有杯西柚特飲,超大杯,配火鍋真係一流!

打開餐牌,雞煲火鍋湯底都好多選擇,我哋揀咗個滋補螺片花膠雞煲

2021-07-14
Type of Meal