2020-03-27
今次朋友帶我去食雞煲,估唔到咁好食。我覺得比起出名的有名雞煲仲好味。絕對係三五知己,專食辣雞的好地方。首先,揀好中辣等級的雞煲。除了火鍋, 餐廳亦有小菜供選擇,我就選了時菜炒牛肉。再逐一講講每一道食物. 雞煲,雖然只點了半隻,其實份量是相當驚人。因為他們選了上等雞,雞翼及雞胸都非常大件及吸收到辣汁的香味。我曾經量度過,雞翼的體積,是1吋長 x 半吋闊,大大啖. 食得過癮。 響鈴,內含紫菜絲&芝士,而且沒有冷藏,新鮮即炸,端上來時會有牛油紙隔油。適宜立即點少少辣汁,保留新鮮初炸的口感,再一口吃下去。時菜炒牛肉,新鮮而餸汁充滿住肉汁味道。相對地,牛栢葉係爽口,但其他東西實在太美味,這裡顯得平平無奇。特飲不錯,服務亦很好。唯一係佢的醬油區配料選擇款式未如理想,而係疫情下,他們會定時清潔地方同公眾區,是值得一讚的。
時菜炒牛肉,新鮮而餸汁充滿住肉汁味道。