2023-09-28
#銅鑼灣地膽 今次去漁火海鮮刺身火鍋打邊爐!地點喺銅鑼灣京都廣場8樓;餐牌主打時令海鮮、刺身同靚湯火鍋。卡位濶落舒適! 🍲 菜乾白肺燉豬骨煲 $168 湯底我地選左自家煲嘅菜乾白肺燉豬骨湯,湯頭味道濃郁,菜乾香甜,白肺軟嫩,豬肉入口即化,口感豐富!滾左立即飲返碗先開始打邊爐。🥩本地手切鮮牛頸脊 $248:牛頸脊切得厚實肥美、肉質鮮嫩,保留了牛肉的原汁原味;口感帶點嚼勁,份量好足!🐚蘇格蘭蟶子皇 $156/2隻:蘇格蘭蟶子皇大大隻好鮮甜,灼15秒啱啱好,保留倒鮮甜口感,味道鮮甜!唔駛沾醬都好好食!🍤椒鹽海中蝦 $128/5隻:海中蝦好新鮮,蝦肉扎實有口感;椒鹽炸得香脆,外脆內嫩!無得彈!🍢漁火特色四色丸 $128:四色丸都係手打丸,有咸旦豬肉丸、牛肉丸、墨魚丸同埋蝦丸;自家製手打丸口感特別豐富多樣化,我自己就最鐘意墨魚丸! 🫔自家製鬆脆響鈴 $58:響鈴餅炸得金黃酥脆,灼幾秒就夠,保持口感酥脆,湯汁掛滿!超好味!🥬時令什菜藍 $78:蔬菜十分翠錄,菜葉脆嫩,口感清爽 🍹自家竹蔗茅根 $58:竹蔗茅根清涼解渴,自家製唔會太甜,冰涼又解膩!漁火海鮮刺身火鍋地址📍:銅鑼灣駱克道京都廣場8樓
🍲 菜乾白肺燉豬骨煲 $168
🥬時令什菜藍 $78:蔬菜十分翠錄,菜葉脆嫩,口感清爽