同男朋友慶祝紀念日,知道佢鍾意踢波,特登揀咗呢間以足球為主嘅西餐廳~入到去見到勁多波衫連球員簽名同埋閃咭,已經覺得呢度嘅裝修真係唔錯,地下鋪左人造草,就好似一個足球場咁樣,男朋友見到都好開心~我哋叫咗份二人套餐,見到佢入面嘅配搭都幾吸引~首先上咗是日餐湯同埋沙律,是日餐湯係蘿蔔湯,有蘿蔔蓉喺入面,有好濃嘅蘿蔔香味,估唔到平時多數攞嚟一塊塊咁食嘅蘿蔔做湯都幾好飲~另外一碗叫咗黑松露蘑菇湯,好鍾意佢有黑松露嘅香味,亦都有濃濃嘅蘑菇味道同埋蘑菇粒,味道幾好飲~配埋熱辣辣啱啱焗起嘅蒜蓉包一齊食好夾👍主菜揀咗低溫煎焗挪威三文魚柳,三文魚焗得啱啱好,保留到三文魚嘅肉汁,食落好juicy,唔會話煮得太熟令到魚肉變老,配埋蘑菇忌廉汁一齊食令到味道更加不錯~佢既配菜都做得幾好,特別鍾意佢哋嘅薯蓉,因為佢哋唔係用普通薯仔黎製作,反而用咗番薯來做薯蓉,食落甜甜地,同主菜三文魚出奇地夾,而且蕃茄都覺得啱啱好,幾欣賞佢哋做配菜都幾有心思~另一款主菜就揀咗燒烤醬黑毛豬梅肉拼北海道元貝,佢哋個豬肉烤得幾juicy,而且夠爽口,唔會話好硬咬唔開,而且燒烤醬吼得好平均,每一啖都食到惹味既豬梅肉~個人認為最特別係佢配菜配
是日精選沙律
是日精選蘿蔔湯
黑松露蘑菇湯
蒜蓉包
低溫煎焗挪威三文魚柳
另一款主菜就揀咗燒烤醬黑毛豬梅肉拼北海道元貝,佢哋個豬肉烤得幾juicy,而且夠爽口,唔會話好硬咬唔開,而且燒烤醬吼得好平均,每一啖都食到惹味既豬梅肉~個人認為最特別係佢配菜配左荔枝,同烤過嘅豬梅肉非常夾,口感層次豐富左,而且加添左點清新感覺~
燒烤醬黑毛豬梅肉拼北海道元貝
最後甜品揀咗法式焦糖燉蛋配拿破崙同埋心太軟配香草雪糕。焦糖燉蛋可以做到焦糖香脆,燉蛋夠軟滑,一齊食嘅話會食到兩種層次,同埋佢配左拿破崙,一碟甜品可以到兩款味道,啱晒我呢啲兩樣都鍾意食嘅人☺️心太軟都做得唔錯,一切落去就有朱古力留心流出嚟,感覺好治癒,而且一食落去食到外脆內軟嘅感覺,如果配埋香草雪糕一齊食更加會食到一冷一熱嘅感覺,口感層次更加特別,很喜歡入口即溶嘅感覺~
法式焦糖燉蛋配拿破崙
心太軟配香草雪糕
二人套餐有配埋野飲,我哋揀咗熱紅茶同埋凍紅茶。呢度嘅晚餐價錢都較平民化,但係質素都唔錯,下次可以再嚟食吓~
凍紅茶和熱紅茶
2019-05-26
$150 (Dinner)
Celebration
Anniversary