2021-11-24 45 views
上網咁啱見到有間用足球做主題嘅餐廳,咁啱朋友係阿仙奴嘅球迷,所以就嚟二間餐廳食下呢度周圍都係亞仙奴嘅擺設同埋裝修,開咗好多有紀念價值嘅波衫、同埋好多相。主菜我叫咗香燒美國牛肉眼併法國鵝肝,呢個本身係套餐有包沙律同餐飲同餐湯,所以都幾抵食嘅。本身鍾意食牛肉嘅我對呢個餐特別有期待,我哋就嗌左五成熟,牛肉切出嚟都有粉嫩嘅肉,口感都幾Juicy,都好友肉味配埋不過側邊嘅紫薯配菜就口感一半,隔離嘅伴菜仲有羽衣甘藍都幾好食。另外我加咗個鹹蛋黃小食拼盤,裏面有薯角、洋蔥圈、德國腸、炸雞翼,我幾鍾意佢用鹹蛋黃整嘅炸雞翼,鹹蛋黃有陣陣檀香嘅味道,同雞翼都幾夾嘅,其餘嘅併盤食物都OK,不過整體上有少少油,要食返多啲菜平衡返啦。所以之後我加多咗個凱撒沙律,沙律佢幾得意用咗個玻璃樽去裝住,擺盆幾有特色,唔好睇個玻璃樽咁細,其實食落入邊都好多菜,份量都幾大下,佢有啲煙肉粒粒同埋麵包粒一齊配埋食,感覺都幾新鮮同幾有口感。