2023-05-30
本來以為係英國先有足球餐廳 估唔到係香港都俾我地搵到唯一一間足球餐廳 我地緊係要去朝聖下🤩 呢間足球餐廳 係山頂廣場二樓 淨係個山頂海景view都值回票價 打卡超正 餐廳裝修全部以足球為主 d凳係球員名 足球控既你可以搵下有冇你中意個球星🤣 我竟然係餐廳見到David de Gea 親筆簽名球衫😳 真係勁想帶返屋企🤫 另外 呢個親子足球餐廳係有埋兒童餐 每個兒童餐都有送1個足球玩具 甘食飯果陣小朋友就可以坐定定 😌🫧黃金炸物拼盤呢個拼盤真係好味到停唔到口 好重蛋黃醬同芝士醬味道😍 兩樣都係我最愛 拼盤有芝士棒 雞翼 薯條同埋洋蔥圈 全部都炸到金黃色 脆卜卜 黎到仲係熱辣辣 岩岩炸起 超正😌 本身蛋黃醬既味道好濃 完全唔洗再配其他sauce都已經好好味😋🫧卡邦尼扁意粉配溫泉蛋呢個溫泉蛋卡邦尼意粉真係好好食 佢地嘅溫泉蛋整得好好 將溫泉蛋同意粉搞拌 蛋黃流出 每條意粉都沽滿蛋黃汁😍 軟硬適中既意粉再配埋忌廉汁同埋香濃既芝士 食落好creamy入口順滑🫧伊比利亞豬梅肉配自家製蘋果醬蘋果同豬肉在西式料理中是經典絕配 伊比利亞豬梅肉肉質好嫩滑 唔會太厚 煮完完全唔乾 配埋自家製蘋果醬 真係好ju
🫧黃金炸物拼盤
🫧卡邦尼扁意粉配溫泉蛋
🫧伊比利亞豬梅肉配自家製蘋果醬
蘋果同豬肉在西式料理中是經典絕配 伊比利亞豬梅肉肉質好嫩滑 唔會太厚 煮完完全唔乾 配埋自家製蘋果醬 真係好juicy 🤩 酸酸甜甜勁開胃 仲要加埋個薯蓉 真係好飽肚
🫧兒童套餐
呢個套餐我哋揀左茄汁意粉 牛油栗米粒 烤蝦沙律同埋薯條俾bb 而杯兒童樂園橙汁係俾爸爸飲左🤣 兒童餐既調味唔算太濃 Bb大概食左7成 😋
我地本來plan左朝早去香港動植物公園 但B爸突然朝早要返工 所以取消左🥲 大家不防plan日親子遊 順便上埋山頂玩 搭下纜車 仲可以試埋ʟᴏᴄᴋᴇʀᴏᴏᴍ ᴢᴏᴏᴍ 到走有巴士可以去返灣仔/金鐘/中環 幾方便😌