兔子因工作關係來到元朗,難得係元朗收工又早放,不如吃完晚餐才回家吧!經過船長餐廳見地方闊落就坐低了。朋友落order的叫咗3個小菜,跟老火湯、飯及飲品。先來的係蓮藕豬骨湯勁正,同阿媽煲嘅一樣咁足料,我飲咗兩碗!小菜係即叫即做,所以等食嘅時候四圍望望,先發現依度做有得邊爐放題同爐端燒,兩個人仲送海陸空機燒拼盤,好抵!火鍋配料、蔬菜熟食,應有盡用。甜品除咗有生果,Häagen-Dazs雪榚之外,竟然仲有黑牛、甜筒、脆皮雪條、彩虹雪條、懷舊冰條同雪榚三文治,款式多到最少要黎3次先試得晒。但今次我地只叫咗小菜,所以要下次再黎了!終於上菜 : 蔥頭醬油雞,蔥頭好香雞夠嫩滑,份量慷慨,送飯一流。蝦仁炒蛋,第一次食超過20隻蝦嘅蝦仁炒蛋,真係足料到你唔信!蛋夠滑無得輸!野菌扒西蘭花,夠鑊氣影相都睇到出晒煙!呢個菜相對清少少,可以化油膩。三個小菜即叫即住夠鑊氣份量足,有質素又抵食,下次黎再試埋火鍋爐端燒!

朋友落order的叫咗3個小菜,跟老火湯、飯及飲品。

先來的係蓮藕豬骨湯勁正,同阿媽煲嘅一樣咁足料,我飲咗兩碗!

蔥頭醬油雞,蔥頭好香雞夠嫩滑,份量慷慨,送飯一流。

野菌扒西蘭花,夠鑊氣影相都睇到出晒煙!
2019-09-11
$120 (Dinner)