2022-06-15
跑馬地一直都好多美食,今次我哋嚟到呢一間cafe 渡過一個休閒嘅下午 😁今次同朋友叫咗lunch set ,蝦霸熱狗🌭️配沙律,再加左個蘑菇 湯+ flat white coffee ,另外仲叫咗個香辣蟹肉意粉🍝,再加個洋蔥湯+冷泡烏龍桂花茶蝦霸熱狗🌭️:熱狗腸上在擺放蝦仁,有沙律醬同黑椒調味,好有口感,再配上沙律菜仲有啲好清新嘅感覺香辣蟹肉意粉🍝:有海量嘅蟹肉係意粉上面,食落去其實都有啲辣,再加少少檸檬汁,反而冇咁辣,分量都有啲大😎,不過最終我同朋友都食得曬🤪至於個湯,小編就鍾意飲蘑菇湯多啲,蘑菇湯好濃郁,充滿蘑菇碎粒,味道都不錯😋,另外洋蔥湯好清甜,冇煮燶咗嘅味道💪🏻凍烏龍桂花茶有淡淡的桂花香,可以解辣😗,flat white coffee 奶泡好細滑,咖啡味好濃郁😉而且餐廳做裝修都好簡約,有啲位都可以打下卡影吓相,同朋友慢慢喺度坐喺度傾吓計,渡過一個好chill嘅下午😎