2023-11-02
<山喬> 📍跑馬地🔸跑馬地街坊推介日本居酒屋 🎌🔸專人拆時令香箱蟹 🤩 爆膏推薦!!! 薄切 深海池魚 ($168) — 好刀功!!!薄到透光 😍😍😍 池魚食落爽口,食材新鮮 🐟 如果鐘意啖啖肉可叫厚切 🩵💙🩵💙香箱蟹 — 未食過香箱蟹 😆 餐廳拆肉前拎上檯比我地過目。我地第一個反應係「咁瘦嘅!😲」 正當我地擔心緊有無肉食之際,拆好嘅蟹肉隆重登場 🪩🦀🪩 爆膏同勁多蟹籽 🤩🤩🤩 OMGGGGGG … 香醇嘅蟹膏同鮮甜蟹肉一齊食,兩種唔同嘅質感有 synergy bor 💕💕💕明太子雞翼($38) — 外皮燒得香脆 🔥 脹卜卜十分飽滿的樣子,令人垂涎欲滴 🤤 一啖咬落去仲「錶」緊煙,熱辣辣爆明太子餡 ♨️(推薦!)煙肉雞蛋串 — 賣相好可愛 😍😍😍 厚切煙肉包住流心蛋,煙肉嘅咸香味同流心蛋醬好夾 🍳🥓 好似食緊個mini早餐咁 🤭雞軟骨串 — 鹽燒焦香,正常發揮。免治雞肉串 — 果然係自家制,同出面唔一樣嘅食感。偏軟身嘅免治雞肉,沾上日本蛋汁味道好香。海膽炒飯 — 炒飯有穫氣 😌 炒得乾身,粒粒分明,仲有海鮮粒,略嫌海膽味唔算太重,海膽再多啲會更上一層樓 📶總結:是不錯的平
<山喬> 📍跑馬地
🔸跑馬地街坊推介日本居酒屋 🎌
🔸專人拆時令香箱蟹 🤩 爆膏推薦!!!
雞軟骨串 — 鹽燒焦香,正常發揮。
總結:是不錯的平民居酒屋 🏮 下次再幫襯 ~ 乾杯