2024-11-02
一個月黑風高嘅晚上,大佬約我去西環感受一下 Aura of Mystery ,吸收萬聖節既靈氣。大佬一黎放杯血紅 Virgin Strawberry Mojito,話要我飲左去。我睇住紅色既碎肉隨住fizzy bubbles緩緩升上,諗起大白鯊咬人後既血海,大佬仲係度大讚 “有feel 有feel “。 好在入口酸甜,好refreshing。松葉蟹肉蟹膏木魚湯泡飯大佬仲未玩夠,話要幫我斟茶,嚇到小妹我。大佬用鐵茶壺倒出木魚湯,充滿儀式感 (?!)。大佬笑住話食飯,我就食飯。蟹肉蟹膏新鮮,木魚湯清甜不膩,舒解到我心情。現烤蒜香芝士麵包球 - 皇牌必點!大佬話Homemade既梗係由dough做起,熱辣辣出爐既麵包球裡面有半溶流心既芝士,即點現烤蒜香濃濃,聞到就已經流哂口水,記得要趁熱食。AO.M 焗慢煮雞柳墨西哥玉米片色彩好有halloween feel,佢啲nachos比出面好食,sauce都想講大佬極速地清左咁大碟nachos,就知有幾好味。油封蒜頭欖油蝦Tapas中既經典,做得好,有蝦味,旁邊麵包咪睇小。香煎荷蘭三層肉 - 大推!今次再食發現簡直係大躍進!!三層肉煎得金黃,一咬多汁
好在入口酸甜,好refreshing。
松葉蟹肉蟹膏木魚湯泡飯
現烤蒜香芝士麵包球 - 皇牌必點!
AO.M 焗慢煮雞柳墨西哥玉米片
油封蒜頭欖油蝦
Tapas中既經典,做得好,有蝦味,旁邊麵包咪睇小。
香煎荷蘭三層肉 - 大推!
今次再食發現簡直係大躍進!!三層肉煎得金黃,一咬多汁,酥香油脂四溢,完全唔會油膩/肥膩。切薄後一塊塊咁食唔停口!
原條蒲燒日本魷魚
勝在肉質柔得黎不失彈牙,食下一圈又一圈。
意式焗肉丸
肉丸芝士拉絲,喜歡邪惡野食既朋友可點~
希臘紅菜頭沙律
沙律菜新鮮,配搭健康,最重要份量夠大可share。
脆糖香草吉士牛角包窩夫配有雪糕、和風抹茶牛角包窩夫比較合我口味,脆脆既croffle,值得我留肚。